Sådan får du dit hjem til at dufte helt fantastisk af jul

Vi har alle en sød og herlig duft-association, når vi tænker på jul. Lidt kanel, lidt gran, lidt gløgg og lidt clementin.

Men dufter dit hjem overhovedet ikke sådan som din fantasi byder dig, selvom du har gjort, hvad du kunne, for at få et julet hjem?

Så er her seks gode råd til, hvordan du får den mest julede duft til at svæve rundt i din bolig.

1. Lad julen simre på komfuret
Er du værtinde ved en julefest, findes der en nem måde at sørge for, at hele hytten dufter behageligt af jul og hygge, så snart folk kommer ind ad døren.
Fyld gryden med lidt vand og eksempelvis duftende frugter som æbler og appelsin i både. Tilføj også gerne kanel. Efterhånden som den kogende potpourri varmes op, fyldes hjemmet med en sød og dejlig duft.

Se en guide til det her.

2. Gran i kog
Du kan også skifte frugterne i gryden ud med gran for en mindre sød, men også meget juleagtig, duft.

Se en guide til det her.

3. Lav din egen potpourri
Ved selv at blande din egen potpourri kan du gøre den helt personlig og dejligt juelagtig. Prøv for eksempel med tørret appelsin, nelliker og kanelstænger.

Se en guide til det her.

4. Lav dine egne pebermynte-lys
Det er meget oppe i tiden at lave sine egne duftlys, så hvorfor ikke lave et, som dufter af jul. DIY-bloggeren Lindsey Johnson har for eksempel lavet små, fine lys med pebermynte-duft.

Se en guide til det her.

5. Lav en duft-guirlande
Tag et smukt silkebånd og før det gennem nogle tørrede stykker appelsiner og hjemmelavede æble-kanel-kugler. De er smukke som pynt, og så dufter de fantastisk.

Se en guide til det her.

6. Gør noget ekstra ud af koglerne
Grankogler pynter i forvejen, men deres duft er ikke så kraftig. Derfor kan du bare snyde ved at sprøjte dem med kanelduftende olie.

Se en guide til det her.

 

Dagens Gossip