Sådan får du dit sexliv tilbage efter du har født

Det amerikanske underholdningssite Bustle har i denne uge fokus på, hvordan man spicer sit sexliv op, når det - helt forståeligt - er gået lidt i stå, efter at man lige har forøget sin familie.

Det har de fået hjælp til af sex-psykoterapeuten Vanessa Marin, som indleder med at forklare, at det kommer bag på rigtig mange nybagte forældre, hvor svært det faktisk er at fastholde initimiteten i forholdet efter fødslen.

Men hun giver her gode råd til, hvordan man alligevel kan komme i gang.

1. Tal sammen
I går formentlig begge som katten om den varme grød. Hvis sexlivet har lidt under familieforøgelsen, kan det være rigtig svært at snakke om det, men ifølge Vanessa Marin gør I ikke jer selv og hinanden en tjeneste ved kun at hinte indirekte til det.

- Når du snakker med hende, så anerkend hendes situation og anerkend dine egne behov og drifter. Du kunne for eksempel sige noget i stil med; “Jeg savner dig. jeg ved godt, det er svært at finde tid til kun os to for tiden, men jeg synes, vi skal snakke om, hvordan vi kan finde rum til intimiteten.”, råder sexterapeuten.

2. Vær kreative
Selvom selve samlejet er en by i Rusland, når den lille ny også gerne vil have al jeres opmærksomhed, så er der mange andre måder, I kan bevare det fysiske bånd. I kan sagtens finde plads til at kæle lidt for hinanden, give massage, være nøgne sammen i sengen, eller for eksempel se på, mens den anden onanerer, lyder det fra sexterapeuten.
Ifølge hende er der nemlig ingen grund til, at intimeteten ender i en 'alt eller intet'-situation.
- Hvis hun tror, at samleje er den eneste mulighed, når du gerne vil være intim med hende, så er der større sandsynlighed for, at hun siger nej, siger Vanessa Marin

3. Få hjælp
I behøver jo ikke fortælle venner og familie, hvad I skal bruge frihed væk fra barnet til. Men hvis I har mulighed for at ‘købe’ jer til små pauser væk fra baby-ræset, kan I med fordel bruge dem til at pleje forholdet og komme i tanker om, hvordan det var at være et par, før I fik børn.

- I kan også overveje at få en tid hos en parterapeut eller en sexterapeut, som kan hjælpe jer med at finde hinanden igen, siger Vanessa Marin.

4. Husk at fejre de små sejre
Der er slet ingen tvivl om, at det er hårdt arbejde at være nybagt forælder. Derfor vil det nogle dage føles som om hvert enkelt bleskift og babymadning er en lille sejr i sig selv.

Sørg derfor for at fejre det, når det endelig lykkes jer at finde små øjeblikke sammen.

- I skal være jeres egne cheerleaders! Giv hende en high-five for at holde dig i hånden. Ros jer selv for at tage fem minutters pause til at kysse. Giv hende en kompliment for at have redt sit hår. Fejringen vil få jer til at føle jer som et hold, hvilket kun er med til at gøre jeres forhold dybere, siger sexterapeuten.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip