Sådan får du en smertefri voksbehandling

Voksning er en utrolig populær måde at fjerne uønsket hårvækst på og med god grund. Hårene bliver nemlig væk noget længere, end hvis du fjerner dem med en barberhøvl eller et hårfjerningsmiddel. Men nogle frygter smerten så meget, når voksen river hårene ud, at de hellere vælgere at fjerne hårene oftere på den overfladiske måde.

Har du indtil videre afholdt dig fra at blive vokset, fordi du frygter smerten, så kommer skønhedsredaktøren på sitet Beautyhigh.com her med en række gode råd til, hvordan du forbereder din hud, så voksningen bliver næsten smertefri.

Foretrækker du høvlen? Få guiden til den perfekte, glatte intimbarbering på Femina.dk

1) Bedøvelsescreme

Et enkelt trick til at nedsætte smerten ved en voksning er at investere i en bedøvelsescreme, der lokalbedøver din hud, hvor du smører den på. Brug den en halv time, før du skal vokses, og det vil tage toppen af smerten.

2) Tag et varmt bad

Når du bader kroppen i varmt vand, så åbner det porerne, og det gør det lettere for voksen at få hårene med ud. Så hvis det kan lade sig gøre, så tag et bad lige inden din behandling, så du forbereder huden.

Få seks effektive tips imod menstruationssmerter på Femina.dk

3) Træk vejret

Din instinktive reaktion, lige før kosmetologen trækker voksen af, vil sikkert være at holde vejret. Men det lindrer smerten langt bedre, hvis du tager en dyb vejrtrækning lige inden og puster ud, mens hun trækker. Sig, at du gerne vil vide, hvornår hun er klar til at trække, så du kan bruge vejrtrækningen til smertelindring.

4) Tag et par Panodil en time før

Hvis du virkelig er bange for smerten, så tag to Panodil eller lignende en times tid inden behandlingen. Så er du nogenlunde smertedækket, mens behandlingen står på.

5) Drej hovedet og host

Ligesom vejrtrækningen kan aflede smerten, så kan et host gøre det samme. Bed kosmetologen sige til, før hun trækker, og advar hende om din strategi, så hun ikke bliver forskrækket og kommer til at gøre noget, der gør endnu mere ondt på dig.

6) Sørg for at hårene har den rette længde

Den rette længe hår til en voksbehandling er 6-10 mm. De skal hverken være kortere eller længere, da det kan gøre behandlingen mere besværlig og volde dig mere smerte. Stop med at barbere dine hår cirka tre uger før, og klip dem lidt inden behandlingen, hvis det er nødvendigt.

7) Exfolier inden behandlingen

Sørg for at scrubbe og rense din hud på de områder, der skal vokses før behandlingen, da fjernelse af de døde hudceller vil gøre det mere effektivt, når behandlingen står på, så alle hårene følger med første gang.

Af Lisbeth Madsen, NewsDesk Aller Media.

 

Dagens Gossip