Sådan fanger du fede fotos af nytårsfyrværkeriet med din mobil

Året er lige ved at rinde ud, og det bliver som altid fejret med fyrværkeri for millioner af danske kroner. Men det kan være umådeligt svært at fange de flotte raketter på kamera, for fyrværkeriet har jo en flygtig natur.

Mobilsiden.dk har her samlet en række råd til, hvordan man bedst fotograferer raketter og batterier.

Først handler det om beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. Man skal helst se det fra afstand og komme lidt op i de højere luftlag. Det vil sige i en etageejendom, på en bakke eller en bro.

Fra ens position kan man som det første sætte fokus til på sit kamera. Brug aldrig autofokus til at tage fyrværkeribilleder.

Dette råd gælder på to fronter. For det første er der mørkt, når man er ude på jagt efter noget, så kameraet vil typisk skulle bruge længere tid på at indfange nok lys til at lave et billede. Derfor kan rystelser let ødelægge billederne – så hold telefonen stille mod et bord, et træ eller andet fast. Har man et stativ, er det optimalt.

Der er dog også den lille tilføjelse til det med lukketiden, at en meget kort lukketid kan give gode resultater. 'Burst-mode' hvor der bliver taget en masse billeder på kort tid kan give fine resultater.

For det andet skal man huske på, at der er mere end en enkelt raket i vente. Der er tid til at prøve at tage et par billeder, kigge på dem, og så justere til næste omgang.



Det er en dårlig ide at zoome med kameraets digitale zoom. Det kan godt se ud som om, man kommer tættere på, men reelt giver det en betydeligt ringere billedkvalitet.



Lad være med at bruge zoom – hvis du vil tættere på, kan du arbejde med billedet bagefter.



Blitzen skal også gemmes væk, når der skal tages billeder af fyrværkeri. Langt væk. Det er ret svært at lyse hele himlen op med telefonens lille blitz, og så ville det også være rart, hvis de eneste lys var fyrværkeriet – det gælder også gadelygter og lamper indendørs.





HDR er en dårlig ide at bruge, fordi det er en sammensætning af flere forskellige billeder. I mørket er det svært for kameraet et få brugbare billeder at sætte sammen, så det er klart værd at undgå.



Og så er det bare med at nyde det hele - både nytåret og fyrværkeriet. God fornøjelse og godt nytår.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip