Sådan genskaber I hed elskov i parforholdet

Mangel på sex er et kæmpe problem i et parforhold. Ofte bunder den manglende lyst til sex i manglende intimitet og forståelse af hinanden, skriver Nordjyske ifølge voksnekvinder.dk.

Det mener doktor og blogger Jennifer Landa, der har haft mange patienter med sexproblemer, og så har hun oplevet det på egen krop.

Forskning viser, at mangel på fysisk kontakt og ophidselse skaber både fysisk og følelsesmæssig distance mellem dig og din partner. Par, som fortæller om, at de kun har lidt eller ingen sex, har et lavere niveau af ægteskabelige tilfredshed end par, der er seksuelt aktive sammen.

Jennifer Landa fortæller, at hun i sit eget parforhold for nogle år siden oplevede ikke at have sex. Og hun siger ærligt, at det medførte, hun ikke var sikker på, om ægteskabet ville holde.

Hun var stresset og hun følte sig alt andet end sexlysten. Jo mindre intim hun var med sin mand, desto mindre følte hun og manden sig forbundne.

Sammen valgte hun og hendes mand at gøre noget ved det. De ventede ikke på, at lysten lige skulle komme over dem, men prioriterede i stedet sex og forholdt sig i fællesskab til Jennifers manglende lyst og energi. I dag kan Jennifer Landa fortælle om, at de bevidst gør en del for at holde gnisten i live.

1. Hold øje med de daglige vaner
Plejer du for eksempel at gå på Facebook eller se gamle amerikanske TV-serier inden sengetid frem for at have lidt tid sammen med din ægtefælle?
Man kan ikke ændre, hvad man ikke ser, så sørg for at lægge mærke til, hvad du rent faktisk gør. Hvilke vaner er gode for jeres samliv, og hvilke bør du undgå, så jeres daglige liv sammen lægger op til så meget sex som muligt?

2. Sørg for at røre ved hinanden
Vær fysisk tætte på hinanden, rør ved hinanden, hold i hånd, smil til hinanden og sørg for at have øjenkontakt. Husk at give hinanden et kys inden I hver morgen skilles for at gå på arbejde.
Disse små tegn på ømhed og kærlighed vil hjælpe jer med at genetablere kontakten og lægge op til dejlig sex på et senere tidspunkt.


3. Husk at I har haft skøn sex engang
Nød du en gang helt vildt at I kyssede på jeres specielle måde? Eller havde I nogle særlige frække vaner med at gå i bad sammen? Måske er han rigtig god til at klø dig på ryggen, men det er bare længe siden han har gjort det?
Fortæl din ægtefælle, hvad du savner fra jeres mere romantiske og sexede fortid. Og læg op til, at I i fællesskab genfinder nogle af de skønne ting I gjorde for hinanden, da forholdet var nyere.

4. Hvorfor ikke flirte med din partner?
Det er dejligt at flirte, og ved at genfinde flirten med din ægtefælle, lægger du i ovnen til at det også kan føre til sex. Send en kærlig sms til din mand. Husk at se på ham med de forelskede øjne og giv udtryk for de positive ting, der er at sige om ham.
Har han været god til at tage sig af børnene i weekenden, ser han godt ud i sin nye skjorte eller glemte du at sige, at du elsker ham, da I travle kom ud af døren her til morgen? Sig det. Og flirt, flirt, flirt….

 

Dagens Gossip