Sådan gør du campingvognen forårsklar

Påsken er lige om hjørnet, og for rigtig mange campister betyder det starten på en ny campingsæson. Men før man drager afsted på årets første campingferie, er det en god idé at gøre campingvognen forårsklar og tjekke for eventuelle skader.

Den lange vinter kan nemlig have sat sine spor. Et af de største problemer er fugtskader, som kan være opstået som følge af frostsprængninger.

- Har vognen stået urørt hen hele vinteren, er det første, man bør gøre at tjekke for fugt. Et simpelt råd er faktisk at lugte til vognen, lige når man åbner døren til campingvognen. Det første indtryk kan nemlig sige meget om vognens tilstand. Dernæst bør man grundigt gennemgå vognen for fugt og tjekke i hjørner og kanter og under hynder. Er der synlige fugtskader, skal man straks rengøre det pågældende område, siger teknisk konsulent hos FDMs rådgivning, Jan Olsen.

En grundig udluftning er også altid et godt sted at starte, og det samme gør sig gældende med en vask af vognen både udvendig og indvendig. I forlængelse heraf er det en god idé at foretage en gennemskylning af vandsystemerne med vognens egen vandpumpe. Vandsystemerne, der er til drikkevand, samler nemlig snavs, når de står tørre hele vinteren.

- Vi anbefaler også altid campisterne at tjekke deres dæk. Dækkene kører ikke så meget, som på en bil, og de kan derfor godt mørne henover vinteren. Det kan især ske, hvis dækkene f.eks. har stået i direkte sollys. Man kan altid se om ens dæk er mørnet, hvis der er revner i bunden af mønstret eller på siden af dækkene, siger Jan Olsen.

Campingvognen har også brug for jævnligt at blive smurt for at kunne fungere optimalt. Det drejer sig især om vognens næsehjul og støtteben, og endelig er det også en god idé at smøre vognens gummilister.

- En anden vigtig del af forårstjekket drejer sig om sikkerhed. I forhold til det indvendige bør man især kontrollere, at gasanlægget fungerer, som det skal, og særligt om gasslangerne viser tegn på mørning. Udvendigt er det altid en god idé at tjekke om lygterne virker, og så anbefaler vi, at man får undersøgt bremserne hos en fagmand, inden man f.eks. drager ud på en længere tur, siger Jan Olsen.

 

Dagens Gossip