Sådan klarer du ferien med svigermor

Mange par, især børnefamilier, er afhængige af bedsteforældre for at få hverdagen til at hænge sammen.

Men at gøre 'svigermekanikken' til en del af ferie-oplevelsen, der går grænsen for mange.

Det kan dog nemt lade sig gøre at få to forrygende uger med svigermor og svigerfar på Mallorca, hvis forventningerne er afstemt.

Det siger psykolog Camilla Grønborg Svendsen fra MINDinstitute i Århus. Hun giver her fem gode råd inden afrejsen.

1. Mærk efter

Før man siger ja til at dele ferieminderne med svigerfamilier, er det nødvendigt at mærke rigtig godt efter i maven.

- Det er som regel nemmere at rejse med sin egen familie. Problemet med at rejse med svigerfamilien er, at vi ikke rigtig synes, at vi kan tillade os at sige noget. Derfor skal man være helt sikker, før man siger ja, siger Camilla Svendsen.

2. Afstem forventningerne

Inden I bestiller billetterne, er det en god ide at afholde en hyggeaften, hvor man aftaler, hvilken type ferie man ønsker - først som par og siden med svigerfamilien.

- Forventer vi at gå sammen hver eneste dag eller forventer vi, at bedsteforældrene bare er dagplejemødre, der er taget med på tur.

3. Ta' konflikterne i opløbet

Som par skal man vide, hvordan man løser konflikter, hvis de opstår.

- Der behøver ikke at komme konflikter, fordi man rejser med svigermor. Men hvis de opstår, er det vigtigt at have aftalt, at det er den, der har svigermor som mor, der tager affære, siger Camilla Svendsen..

4. Prioriter alene-tid

Hvis tålmodigheden slipper op, og lunten er kort, er det vigtigt at kunne trække sig tilbage til tosomheden eller den lille børnefamilie.

- Det kan være, at man bare har brug for en dag alene ved stranden. Det skal mand og kone have aftalt på forhånd som en del af forventningsafstemningen, at der er plads til det, siger Camilla Svendsen.

5. Afregn med hinanden

Økonomi er altid et brændpunkt, især hvis 'svigermekanikken' har stor villa og kæmpe friværdi, mens man selv sidder hårdt i det.

- Tit vil forældre gerne betale en hel masse, mens man som 'børn' har brug for at vise, at man godt kan klare sig selv, siger Camilla Svendsen.

 

 

Dagens Gossip