Sådan lokker du flere grøntsager i kræsne børn

Sådan lokker du flere grøntsager i kræsne børn
Hver anden børnefamilie vil gerne spise flere grøntsager i dagligdagen. Men travle dage og kræsne børn gør det til en udfordring. Her får du et par overraskende og lette tips til, hvordan du får listet mere grønt i børnenes mad.

Mange børnefamilier kender til situationen ved aftensmaden. Der er grøntsager på bordet, men børnene vil ikke spise dem. Faktisk vil hver anden børnefamilie gerne spise mere grønt, men forældrene har svært ved at lokke sunde sager som broccoli, blomkål og gulerødder i ungerne.

Forældrene skal være det gode eksempel
Per Møller fra Københavns Universitet har netop afsluttet en undersøgelse om børns kræsenhed i EU-regi, og ifølge ham spiller forældrene en vigtig rolle i at få deres børn til at spise mere grønt.

”Forældrene skal spise grøntsager sammen med børnene. Det skal være en integreret del af det, familien spiser”, lyder det vigtige råd fra Per Møller, lektor ved Institut for Fødevarevidenskab, KU.

Følg disse 4 råd
Her følger 4 gode råd til, hvordan du nemmere lokker grøntsager og sunde ting i børnene.

Råd nummer 1: Tilbyd frugt og grønt til dine børn, også selvom de ikke spiser dem.

Råd nummer 2: Vær et godt eksempel for dine børn, spis selv grønt ved måltiderne.

Råd nummer 3: Præsenter grøntsagerne på en ny måde, eller pak dem ind i maden – eksempelvis pasta med indbyggede grøntsager.

Råd nummer 4: Tag det stille og roligt, dine børn skal nok lære at spise grønt hen ad vejen.

Hav tålmodighed
”For det store flertal af små børn er det bare et spørgsmål om at prøve tilstrækkeligt mange gange. Så vil de på et tidspunkt knække koden”, forklarer Per Møller.

Nu skulle du være klædt bedre på til at få lokket flere grøntsager i børnene. Og husk, at du skal altså også spise dem selv!

Se indslaget herunder:

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip