Sådan ødelægger du nemt dit forhold

Du synes, din kæreste bruger for meget tid på fodbold, og du er træt af, at han både skal se det i TV og selv træne og spille kamp flere gange om ugen. Til sidst giver du ham et ultimatum: Det er mig eller fodbolden!Det kan også tænkes, at din kæreste bruger lidt for meget tid med en veninde, der ikke er dig. Det gør dig urolig, og du beder ham droppe kontakten, hvis I skal blive sammen. Det er, ifølge womenshealthmag.com en rigtig dårlig taktik, hvis du vil have et godt og langt forhold med din fyr.Måske behandler du din mand som en veninde – uden du er klar over det. Se hvad du absolut ikke skal gøre


Og hvorfor er det nu en dårlig taktik? Jo, du risikerer, at han langsomt men sikkert begynder at frastøde dig i stedet for at elske dig. Samtidig risikerer du at presse ham ud i situationer, han ikke er klar til, og så ændrer han mening senere eller bebrejder dig.

Du risikerer også, at han ikke vil gøre, hvad du beder ham om. - Du skal faktisk være forberedt på at gå din vej, for ellers vil de ikke tage dig alvorligt i fremtiden, siger Jane Greer, Ph.d, forfatter og ekspert i parforhold.Du er altså nødt til at stå ved din trussel, hvis ikke han vil lytte. De tomme trusler ender nemlig med at ødelægge jeres forhold på lige fod med de virkelige trusler. Sådan gør du i stedet

Hvis ikke ultimatums er en god idé, og du virkelig gerne vil have din kæreste til at ændre nogle ting, hvad gør du så? Jo, det giver parforholdseksperterne Jane Greer, Ph.d., Jill Weber, Ph.d. og Christie Hartman, ph.d. os svaret på her:Du skal starte ud med at have en samtale med ham. Sæt jer ned, være åbne og snak sammen. Snak om jeres forhold, hvordan I ser det og hvordan I forestiller jer fremtiden sammen skal se ud.Når han forstår, hvorfor du ønsker tingene anderledes, så er han som regel mere lydhør overfor at ændre tingene, end hvis du blot udstikker ordrer. Er din kæreste sociopat eller psykopat ? Sådan bliver du sikker i din sagHvis ikke han lytter, eller hvis han siger, at han hører, hvad du siger, men ikke ændrer sig, så skal du tænke dig godt om. Sæt en personlig deadline for, hvornår du ikke længere vil stå model til hans opførsel. Når I kommer til den deadline, og han intet har ændret, så skal du overveje, om du kan leve med det eller ej.Spørg dig selv: Er hans fodbold til at leve med, hvis det betyder, at vi kan være sammen? Er svaret ja, så kan I blive sammen, hvis du føler, at han i andre sammenhænge forsøger at opfylde dine behov.

For husk, bare fordi du vil have det anderledes, så er det ikke altid den mest fair og rigtige løsning.Møder han dig til gengæld aldrig i noget, og foregår alt på han præmisser. Spiller han fodbold, ser venner, kommer sent hjem, lader opvasken står, tisser i badekaret og andre ting, som stritter imod dine behov, så bør du overveje, om han er manden, du kan leve sammen med.

Af Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media 

Dagens Gossip