Sådan serverer du jordbær på en helt ny måde

Måske har du et sommerminde eller flere, hvor der indgår jordbær. Med fløde, med is eller i rå mængder i morfars jordbærbed.

Det lille, røde bær som nærmest er symbolet på dansk sommer, klæder faktisk det meste. Fra søde desserter til fjerkræ og drinks.

Så udvid horisonten, og brug bærret på nye måder. Så er der grobund for nye søde sommerminder i fremtiden.Forlæng sommerferiefølelsen med et anneks – få inspiration her


Bag dem, tør dem, sylt dem
Vi spiser typisk jordbærret råt, men det egner sig også til at blive bagt, tørret eller syltet. Prøv fx at sylte grønne jordbær med laurbær, sort peber og brozefennikel.

Lad det stå i køleskabet i 2-3 uger, og så har du en overraskende ingrediens i salaten eller som tilbehør til kød og pålæg.

Du kan også skære jordbærrene i helt tynde skiver, lægge dem på bagepapir og tørre dem ved 100 grader i ovnen i ca. 45-60 minutter.

- Når du tørrer jordbær, får de en mere intens og dyb smag, som sammen med konsistensen giver en god aha-oplevelse. Brug dem i salater og som topping på en hjemmelavet koldskål, mousse eller andre desserter, siger kok Mikkel Karstad.

Få opskriften på fyldte jordbær med en sød overraskelse her

Drik dine jordbær
En anden måde at få sødmen i jordbærrene endnu mere frem på er at bage dem hele i ovnen drysset med lidt sukker.

Dem kan du også bruge i en salat eller køle dem ned og servere dem med saften som en kold suppe med for eksempel en hvid chokoladecreme og drys til.

Du kan også bruge jordbær i drinks som for eksempel en Strawberry Margarita. Hvis du vil prøve noget nyt, så lav din egen jordbærsnaps. Det er super nemt, og giver en spændende drik til sommerens desserter.

Hvad enten du bruger jordbær i det salte eller det søde køkken, så husk at skylle dem så lidt som muligt og med blomsten på, da jordbærret ellers vil suge vand til sig og blive vandet i smagen og holde sig dårligere.

Af Lene Lykke Hovmand, Mad & Bolig/NewsDesk, Aller Media AS

 

Dagens Gossip