Sådan slår din smartphone dig ihjel

Alt for mange unge bliver dræbt i trafikken på grund af alkohol, dårlige køretekniske færdigheder, og farlige smartphonevaner. Det skal et nyt og gratis kørekursus ændre.

”Det er godt, at folk tager ansvar for trafiksikkerheden som Ford gør her. Og det er en god måde at trække nogle unge mennesker til,” udtaler Søren Troels Berg, specialkonsulent ved Rådet for Sikker Trafik.

Kurset ”Driving Skills for Life” gør brug af utraditionelle metoder til at forbedre unges køretekniske færdigheder – blandt andet farerne ved at tage selfies og tjekke Facebook bag rattet, når man kører – og ikke mindst vise, hvor meget ens færdigheder påvirkes af alkohol med en såkaldt fuldemandsdragt, der reducerer syn, hørelse og motorik.

”Jeg har selv været i to trafikuheld, og de skete begge to da jeg var 19. Og den ene gang var fuldstændig min egen skyld,” siger skuespiller David Owe.

Det er unge mellem 18 og 24 kurset er henvendt til, netop fordi de udgør den gruppe, der oftest er involveret i trafikuheld, viser en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik. Og en af grundende er deres uerfarenhed på de danske veje.

”De kan simpelthen blive bedre bag rettet i en bil, men samtidig gør vi det på en sjov og underholdende måde som gør dem meget bevidste om, hvad det for eksempel betyder, hvis man lige skal tjekke Facebook, mens man kører,” forklarer pressechef for Ford Motor Company Danmark, Lene Dahlquist.

Det er Ford, der står bag kørekurset Driving Skills for Life, som igennem de sidste 10 år har været en fast begivenhed i USA, og som i 2013 kom til Frankrig, Tyskland, Spanien og England med succes.

Se indslaget herunder:

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip