Sådan slipper du gennem julen uden lommesmerter

Julen står snart for døren - og det er en dyr tid.

Forbrugerrådets Gældsrådgivning har oplevet en stor stigning i antallet af folk, som ansøgte om hjælp hos Gældsrådgivning umiddelbart efter jul. 537 ansøgere havde Gældsrådgivningen i januar 2013 mod 244 ansøgere før jul, i november 2012, skriver Forbrugerbladet Tænk.

Gældsrådgivningen vil gerne hjælpe folk op til jul. Derfor har de udgivet en folder med gode råd og værktøjer til en sund juleøkonomi.

- Vi ved, at julen er en rigtig svær økonomisk tid for mange. Det kan vi se på stigningen i antallet af ansøgere til Gældsrådgivningen. Men vi vil også gerne give dem, som ikke ansøger, nogle redskaber til at klare den dyre jul. Derfor har vi lavet en folder med gode råd til julebudgettet, siger Mette Leth Henriksen, projektmedarbejder på Forbrugerrådets Gældsrådgivning.

Det er ingen hemmelighed, at julen byder på mange ekstraudgifter til blandt andet julegaver, julemad og så har man jo fortsat de øvrige udgifter.

Forbrugerrådets Gældsrådgivning har lavet en folder med 10 gode råd til, hvordan du eksempelvis planlægger dine juleindkøb og en skabelon over, hvordan man lægger et holdbart julebudget.

Tips til at komme igennem julen

1.Sæt penge til side til januarregningerne. Hvis du sætter penge til side, er det nemmere for dig at holde en jul, hvor du ikke skal bekymre dig om, hvordan du skal betale regningerne i januar.

2.Lav et realistisk budget over din husstands indkomst og udgifter og se, hvor meget du har råd til at bruge på julen.

3.Brug Forbrugerrådets Gældsrådgivning budgetplanlægning til at lave en liste over, hvilken mad du skal købe og en liste over de personer, du skal give gave.

4.Beslut helt nøjagtigt, hvad du forventer at købe og - mere vigtigt – hvad du har råd til at købe.

5.Køb ind tidligt og giv dig selv tid til at købe ind efter de bedste tilbud.

6.Betal med kontanter, hvis du kan. Lad dit kreditkort blive hjemme.

7.Vær realistisk, når du køber mad og drikke ind til juledagene. Butikkerne vil åbne igen!

8.Køber du nyt tøj til dine børn op til jul, så sørg for, at det også er noget, som kan bruges efter jul.

9.Husk, at gode venner ikke behøver at få dyre gaver. Send i stedet et julekort, lav din egen gave eller lav en fælles aftale med familie og venner om, hvor meget I køber julegaver for.

10.Husk, at starte opsparingen ved årets begyndelse.

 

Dagens Gossip