Sådan snyder du dig til hvidere tænder

Du har lige givet et af dine flotteste smil til ham din søde kollega på dit arbejde, men da du går ud og tjekker dig selv i spejlet, synes du ærlig talt ikke, der er det store at smile af. For dine tænder ser nærmest sådan lidt beige ud med snert af gult over sig. Men fortvivl ikke for hvis du ikke vil bruge penge på at gå til tandlægen og få et kunstigt hvidt smil, så er der andre mere naturlige muligheder, du kan benytte dig af.

Syv madvarer der giver et smukt smil

Vælg din læbestift med omhu

Hvis du bruger en læbestift med en blå undertone, så vil det får dine tænder til at fremstå hvidere, end de er. Gå udenom alle læbestifter eller lipgloss med gule-røde toner eller blege lyserøde nuancer, og får du lidt af farven på tænderne har de i øvrigt en tendens til at plette dine tænder.

Brug altid mælk eller fløde i kaffen

Alle ved, at kaffe misfarver dine tænder, men det er ikke sådan lige at droppe kaffen for tændernes skyld. Det er nu heller ikke nødvendigt, for hvis du putter mælk eller fløde i kaffen, eller i den sorte te for den sags skyld, så vil det ændre kemien i din drik, og det gør det langt mere vanskeligt for kaffen eller teen at klæbe sig til overfladen af dine tænder.

Spis bladgrøntsager

Broccoli og kål er godt for mange ting, men vidste du, at det også er godt for dine tænder? Der er et mineral i grøntsagerne, der beskytter dine tænder mod at få pletter, så spis bare løs.

Slut med blå tænder efter et glas rødvin

Gurgl vand efter du har spist

Gør det til en vane at gurgle vand, efter du har spist. Du kommer på den måde af med de rester, der har sat sig på dine tænder, og de vil ikke kunne efterlade pletter. Gør det i minimum 30 sekunder for at det virkelig skal gøre en forskel.

Spis frugt

Det det ofte er mad, der misfarver dine tænder, men hvis du sørger for at spiser masser af frugt, producerer du også mere spyt. Spyt hjælper med at fjerne bakterierne i din mund og hvidte dine tænder.

Af Cecilie Wenstrup, NewsDesk, Aller Media

 

Dagens Gossip