Sådan stopper FCN uhyggelige Hulk

Det kræver lidt af hvert for at stoppe en af planetens mest dynamiske angribere.

Han er fast mand i offensiven på Brasiliens fantastiske landshold side om side med Neymar, han blev for et år siden solgt for over 300 millioner kroner, og han er bygget som elskovsbarnet af et bæltekøretøj og en metrostation.

Hulk er Zenit Skt. Petersborgs største profil. Ikke bare på papiret , men også i FCN-træner Kasper Hjulmands optik. Den muskuløse brasilianer er den farligste af utallige trusler på det russiske stjernemandskab, der tirsdag aften vil gøre sit for at sparke FC Nordsjælland ud af Champions League allerede inden turneringen for alvor er i gang.

Hulk tager ofte udgangspunkt i højre side, så en af de spillere, der kommer til at se allermest til den dynamiske angriber, er FCNs venstre back Patrick Mtiliga. Den tidligere landsholdsspiller har tidligere spillet over for både Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, så han kender opskriften på, hvordan man gebærder sig overfor en verdensklassespiller.

- Når du spiller mod spillere af den kaliber, skal du yde dit bedste og være fuldt koncentreret hele tiden, for det er spillere, der kan afgøre en kamp på et øjeblik. Og så skal du have hjælp fra dine holdkammerater i forhold til positionering. Det handler om, at vi som hold skal være godt organiseret og arbejde for hinanden, siger Mtiliga.

Forsvarsspilleren ved, at han nok skal få sit hyr med Hulk, der netop er returneret til Zenit, efter han sammen med Brasilien vandt Confederations Cup. Derfor forbereder han sig også anderledes, end han gør til en ganske almindelig Superliga-kamp.

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at hver kamp er ens. Jeg ved, at i den her kamp skal jeg være på fuldt ud i 95 minutter. Jeg skal have mere koncentration og mere skarphed for at kunne følge med, siger Mtiliga om opgøret med Hulk og de andre offensive Zenit-profiler.

Udover Hulk råder Zenit Skt. Petersborg over offensive stjerner som kreatøren Danny, den tidligere Arsenal-spiller Andrey Arshavin og den russiske landsholdsangriber Aleksandr Kerzhakov.

 

Dagens Gossip