Sådan tænker vi om vores venner

De danske mænd svarer i en ny undersøgelse, at de i langt højere grad ser bedre ud en deres venner. De er bedre i sengen og føler sig mere intelligente, mens der er færre danske kvinder, der tænker det samme om deres venner.

Det overrasker ikke Emilia van Hauen, sociolog, foredragsholder, forfatter og kommentator.

- Helt generelt har mænd større selvtillid end kvinder, og det har nok både en kulturel og biologisk forklaring. Drenge opdrages til at skille sig positivt ud fra gruppen, mens piger oftere opdrages til at være inkluderende i gruppen. Samtidig taler man om testoteron som det aggressive hormon, og det kan være med til at pushe drenge og mænd til at gå efter at vinde en konkurrence, hvilket naturligt vil have en indflydelse på mænds selvopfattelse, siger hun til Dagens.dk.

Knap hver anden danske mand mener han er mere klog end sine venner, mens det kun er hver fjerde danske kvinde, der mener det samme.

LÆS OGSÅDanskerne stjæler vennernes eks-kærester

Kvinder er oftere mere ydmyge og socialt orienterede end mænd, fordi der kulturelt er en forventning til dem om at være det - uanset hvor gammeldags, det end kan lyde, mens drenge og mænd gerne opfordres til at være mere hierarkisk orienterede, siger Emilia van Hauen til Dagens.dk.

Lidt mere end hver fjerde danske mand synes, han ser bedre ud end sine venner, mens det kun gælder for hver femte af de danske kvinder. Og knap hver tredje danske mand er overbevist om, han er guds gave til lagengymnastik, men det kun er under hver femte kvinde, der har samme selvtillid, når det kommer til sex.

Undersøgelsen er gennemført blandt 10.000 danskere af Epinion for Carlsberg. Mange af svarene fra undersøgelsen pryder i øjeblikket Carlsbergs øldåser.

Skrevet af Anders Reinholdt og Jens Baisgaard.

LÆS OGSÅ: Vi fantaserer om vores bedste venners kærester