Sag ender i retten: Arbejdsgiver anklaget for at læse medarbejdere og tillidsmands sms’er

Statsadvokaten i Viborg, Jan Reckendorff, oplyser, at der nu bliver rejst en tiltale mod Aarhus Havn for at smuglæse medarbejdernes sms’er.

Den information, som arbejdsgiveren fik fra sms’erne, blev brugte informationerne i sms’erne til fratrædelsessager, lyder anklagen.

Sagen bliver både rejst mod Aarhus Havn som virksomhed, en tidligere direktør og en ledende medarbejder.

- Straffesagen kommer hovedsageligt til at handle om, hvor langt en arbejdsgiver egentlig må gå for at skaffe sig adgang til medarbejderes private kommunikation med hinanden. Jeg har ved min afgørelse blandt andet lagt vægt på, at aflæsningen af SMS’erne skete fra en tillidsmands telefon, som også blev brugt privat. Selv om SMS’erne blev sendt fra en arbejdsmobil – så rejser vi altså tiltale for overtrædelse af straffelovens forbud mod uberettiget at læse andre menneskers private beskeder, siger statsadvokan Jan Reckendorff.

Den århusianske borgmester Jacob Bundsgaard har været sigtet i sagen, fordi han også er bestyrelsesformand for havnen. Anklagemyndigheden har dog valgt ikke at rejse tiltale mod ham.

- Efterforskningen har afklaret, at borgmesteren ikke havde noget at gøre med beslutningen om at aflæse mobilerne for SMS’er. Strafferetligt er der ikke grundlag for at føre sag mod Jacob Bundsgaard. Borgmesteren er ikke længere sigtet, og han er ikke længere en del af denne her straffesag, siger statsadvokaten.

Jan Reckendorff afslører, at anklagemyndigheden vil kræve bødestraf, men vil ikke fortælle i hvilken beløbsklasse.

 

Dagens Gossip