Sag om FCN-millioner går i gang i dag

Det var ikke kun FC Nordsjællands fans, der fulgte med i efteråret, da de danske mestre prøvede kræfter med den lukrative Champions League for første gang i klubbens historie.

Også kreditorerne i holdingselskabet AKP Holding, der gik konkurs i begyndelsen af 2009, har fulgt kampene med interesse.

De står nemlig til at få en pæn bid af kagen, hvis de får medhold i den retssag, der begynder mandag.

Her vil advokat Michael Vilhelm Nielsen som kurator for konkursboet argumentere for, at selskabet bag fodboldklubben FC Nordsjælland blev solgt for billigt i sin tid, da den daværende ejer Allan K. Pedersen flyttede det fra AKP Holding og over i et nyt selskab, KAP Holding.

Påstanden er, at FC Nordsjælland Holding - der også driver Langelandsfestivalen - blev solgt for 500.000 kroner.

Det er langt mindre end de godt 35 millioner, som revisionsfirmaet Ernst & Young på vegne af kurator tidligere har opgjort selskabets værdi til.

Allan K. Pedersen mener dog for det første, at han betalte 18,6 millioner for selskabet svarende til egenkapitalen, og han har også to revisionsselskabers ord for, at det svarede meget godt til den reelle værdi af selskabet.

Nu er det så op til retten at vurdere, hvem af parterne, der har ret. Hvis dommerne vurderer, at Allan K. Pedersen købte selskabet for billigt, skal handlen gå om, eller også skal konkursboet kompenseres med en passende erstatning.

For at kaste yderligere lys over sagen, er revisionsfirmaet Deloitte blevet bedt om at komme med sit bud på selskabets værdi tilbage i slutningen af 2008, hvor handlen foregik.

Samtidig er Niels-Christian Holmstrøm, tidligere sportsdirektør i FC København og nuværende næstformand i Parken Sport & Entertainment, blevet bedt om at vurdere, hvor meget spillertruppen alene var værd på daværende tidspunkt.

Der er afsat tre retsdage til sagen, der er berammet til og med onsdag ved Østre Landsrets 12. afdeling i København.

Sagen skulle egentlig have været for landsretten i september, men da blev Allan K. Pedersens advokat syg samme dag, som sagen skulle indledes, og derfor blev den udskudt et halvt års tid.

For nylig er et andet af Allan K. Pedersens selskaber, AKP Ejendomme, i øvrigt erklæret konkurs.

Bortset fra, at AKP Ejendomme også var ejet af KAP Holding, har de to konkurser intet med hinanden at gøre.

Dog hævder kurator Andreas Kærsgaard Mylin også her, at der i perioden op til konkursen er fjernet et aktiv af væsentlig værdi fra selskabet.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip