Sag om rottegift i drikkevand kan ikke bevises

En usædvanlig straffesag om rottegift i et vandrør i Snedsted nær Thisted er opgivet.

Statsadvokaten i Viborg har besluttet ikke at rejse tiltale mod en 62-årig landmand, som var mistænkt for at placere cirka 400 gram rottegift i sine naboers vandrør.

- Vi mener ikke, at vi kan føre bevis for, at ham, der har været sigtet i sagen, har puttet rottegift i vandrøret, siger anklager Peter Koukoumis til Ritzau.

Giften blev fundet, da Thisted Vand var i gang med at etablere vandforsyning til en ejendom. Den 62-årige, der er nabo til ejendommen, blev anholdt i januar sidste år.

- For det første er der ikke noget unaturligt i, at han har været på gerningsstedet, for han bor lige ved siden af, siger Peter Koukoumis.

- For det andet er der ikke noget unaturligt i, at han har rottegiften, som er blevet anvendt, for det er der mange andre i området, der også har, siger han.

Manden blev sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 186, som handler om bevidst at ville forgifte drikkevand.

- Strafferammen er op til 10 år, og det er absolut alvorligt, at man med henblik på at skade andre mennesker putter rottegift i drikkevandet, siger Peter Koukoumis.

Efterforskerne har fundet tre typer rottegift i vandrøret, men selvom samme varianter er fundet på landmandens ejendom, er det ikke i sig selv mistænkeligt.

- Alle typer har i et vist omfang været brugt i Snedsted og omegn. Og alle har kunnet skaffe sig adgang til rottegiften, fordi den har ligget i uaflåste rottefælder rundt omkring i området, siger Peter Koukoumis.

- Endeligt er der ingen vidner, der har set eller hørt noget, og det fører altså til, at vi ikke mener, der er bevis i sagen til, at vi kan rejse tiltale, siger han.

Vandrøret var endnu ikke tilsluttet, og familien, som bor i ejendommen, hvor giften blev opdaget, har derfor ikke været udsat for fare.

Ifølge anklageren har familien ingen kendte fjender, som kunne have interesse i at forgifte dem.

- Der er ikke noget hos de forurettede, der kan give antydning til et motiv, siger Peter Koukoumis.

Efterforskerne har i forbindelse med de tekniske undersøgelser ikke fundet DNA-spor, der kan lede til gerningsmanden.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip