Sag om sexsalg af ung kvinde for retten i dag

En 19-årig kvinde blev i halvandet år tvunget til at gå med halsbånd og få ydmygende tatoveringer. Samtidig blev hun truet med rockerbank og lejet ud til sex i en campingvogn.

Sådan lyder anklagerne mod en 53-årig tidligere institutionsleder, der mandag formiddag tager plads på anklagebænken i Retten i Næstved for at forsvare sig i sagen.

Sagen er højst usædvanlig, fordi anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har rejst tiltale efter straffelovens paragraf om menneskehandel.

- Det er ganske usædvanligt, at der er tale om en dansk mand og en dansk pige. Det er ikke, hvad vi normalt forstår ved menneskehandel, fortæller anklager Charlotte Larsen.

Vicepolitiinspektør Bent Ludvigsen har ledet efterforskningen af sagen. Han har tidligere oplyst til Ritzau, at kvinden mødte manden via internettet.

Ifølge sagens anklageskrift har manden derefter fået kvinden til at underkaste sig hans ejerskab, og han har ladet hende tatovere med bogstaverne LT, der skulle stå for "ludertøs".

Derudover har manden truet kvinden med at overgive hende til Bandidos-rockere, hvis hun ikke tjente penge til ham ved at arbejde som prostitueret.

Det fremgår af anklageskriftet, at kvinden har arbejdet som prostitueret for manden i en periode fra april til august 2009. Manden installerede hende blandt andet i en campingvogn, der fungerede som bordel.

Ifølge straffeloven kan man straffes for menneskehandel, hvis man rekrutterer eller huser sit offer og for eksempel udnytter vedkommende til prostitution.

- Jeg vil argumentere for, at den tiltalte har rekrutteret denne her pige og har huset hende, siger Charlotte Larsen.

Der ventes dom i sagen 26. september.

 

Dagens Gossip