Sag om skud mod kommunalt ansat afgjort

Anklagemyndigheden har opgivet at rejse sag mod en mand i 40'erne, som tidligere på året blev sigtet i forbindelse med en skudsag fra Svendborg.

Ved skyderiet den 27. januar blev der i Folehaven i Svendborg affyret syv skud fra en bil mod et hus på vejen. I huset bor en ansat fra Nordfyns Kommune, der har til opgave at afsløre sociale bedragere.

I dagene efter blev en mand anholdt, men politiet vurderede allerede dengang, at mistankegrundlaget mod manden var for tyndt til at kræve ham varetægtsfængslet. Sigtelsen blev opretholdt, men er altså nu opgivet.

- Sigtelsen er blevet opgivet på bevisets stilling. Det vil sige, at man ikke har vurderet beviserne til at være tilstrækkelige til, at han ville kunne dømmes, fortæller chefanklager Jan Stick fra Fyns Politi til Ritzau.

Manden har været sigtet for drabsforsøg, og på grund af sigtelsens alvorlighed har sagen været sendt til afgørelse hos Statsadvokaten.

Ifølge Jan Stick er det nogle måneder siden, at afgørelsen blev truffet. Men på grund af de impliceredes muligheder for at forlange sagen genoptaget, har man ikke meldt noget ud om afgørelsen.

Afgørelsen fra statsadvokaten har i praksis samme status som en frifindelse i retten.

Offeret for drabsforsøget er en 53-årig mand, der til daglig arbejder på rådhuset i Otterup. Han er kontrolmedarbejder og har til opgave at afsløre socialt snyd.

Han fortalte til lokale medier i dagene efter skyderiet, at han havde mistanke om, at skuddene var ment som en advarsel til ham. I den forbindelse gav han politiet et navn at gå efter.

Skyderiet resulterede dengang også i ekstra bevogtning på rådhuset i Otterup.

 

 

Dagens Gossip