Sag om sympatikonflikter mod Ryanair afgøres 15. juni

Den 15. juni bliver det besluttet, om fagbevægelsen må indlede en sympatikonflikt mod flyselskabet Ryanair i Københavns Lufthavn. Det blev bestemt onsdag eftermiddag i Arbejdsretten.

Det oplyser næstformanden for FPU, Flyvebranchens Personale Union, Anders Mark Jensen, til Ritzau.

- Vi er glade for, at datoen blev fastlagt, og vi glæder os til at få den afgjort.

- Det var trods alt kun et indledende retsmøde, så der er ikke blevet gået i detaljer om sagen. Det har handlet om forberedelserne til hovedforhandlingen, som nu er blevet fastlagt, siger næstformanden.

Sagen drejer sig om, hvorvidt fagbevægelsen må igangsætte en sympatikonflikt mod Ryanair, som er fra Irland.

Advokat hos LO Peter Nisbeth vurderer, at der kan ske tre forskellige udfald, når sagen behandles 15. juni.

- Der kan ske det, at vi får medhold i, at den varslede hoved- og sympatikonflikt er lovlig. Det vil betyde, at vi vil kunne iværksætte konflikten fem dage senere. Det er selvfølgelig det, som vi håber på, siger han.

Derudover kan der ske det, at konflikten erklæres ulovlig. Enten fordi Arbejdsretten vurderer sådan ifølge dansk lov, eller fordi de afgør, at sagens skal afgøres efter irsk lov, da Ryanair er fra Irland.

Men der kan også ske en tredje ting, som vil udsætte afgørelsen.

- Arbejdsretten kan bestemme sig for, at de vil spørge EU-Domstolen til råds. Det vil højest sandsynligt betyde, at sagen først afgøres om et par år, siger Peter Nisbeth.

Flyvebranchens Personale Union, FPU, og Serviceforbundet, der er en del af LO, har siden starten af 2015 ønsket at få en overenskomst på plads med Ryanair for medarbejderne i flyselskabets nye base i Københavns Lufthavn.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip