Sagen kort

Sigtelsen: Aaron Hernandez blev onsdag anholdt og sigtet for overlagt drab og fem andre våbenrelaterede forseelser. Han nægter sig skyldig i alle forhold, men er nu varetægtsfængslet uden mulighed for løsladelse mod kaution. I første omgang indtil 24. juli, hvor næste retsmøde er berammet til. To andre mænd, der ifølge anklagemyndigheden var sammen med Hernandez på drabstidspunktet, er også mistænkt i sagen.

Offeret: En 27-årig mand, som blev fundet skudt fem gange i hovedet og i brystet i et industriområde nær Aaron Hernandez’ hjem i North Attleboro uden for Boston mandag 17. juni sent på eftermiddagen. Obduktionen viser, at han er blevet dræbt tidligt om morgenen 17. juni. Offeret og Hernandez kendte hinanden igennem Hernandez’ kæreste.

Bevismaterialet: Indicierne omfatter ud over tekniske beviser blandt andet sms’er, vidneforklaringer, et tyggegummi af samme mærke, som blev fundet i Hernandez’ bil samt overvågningsbilleder fra gerningsstedet af en bil lejet i Hernandez’ navn og fra Hernandez hjem kort efter drabstidspunktet, hvor han har en pistol i hånden. Desuden belaster det Hernandez, at han og offeret ifølge anklagemyndigheden var sammen på drabsnatten, og at der mangler seks-otte timers optagelser fra overvågningssystemet i Aaron Hernandez’ hjem fra 17. juni.

Motivet: Flere amerikanske medier spekulerer i, at Hernandez begik drabet, fordi offeret kendte til hans rolle i et hidtil uopklaret dobbeltdrab i Boston fra juli 2012. Politiet bekræftede fredag, at det er i gang med at undersøge, om der er en forbindelse mellem de to sager.

 

Dagens Gossip