Sagen kort: Ulykken på Præstø Fjord

* Fredag den 11. februar 2011 kæntrer en fladbundet dragebåd - en stor kano - i Præstø Fjord omkring 1,7 kilometer fra Præstø Havn. En efterskoleelev, der er om bord på båden, slår alarm klokken 12.47.

* I alt 13 elever og to lærere fra Lundby Efterskole er med, da båden kæntrer, og alle om bord falder i det blot to grader varme vand.

* Det lykkes syv elever og en 33-årig kvindelig lærer at kæmpe sig i land ved egen kraft.

* Seks elever bliver reddet op af det iskolde vand. En 44-årige mandlig lærer drukner.

* Syv af eleverne er så slemt tilredt efter ulykken, at lægerne lægger dem i kunstigt koma.

* Seks elever udskrives i dagene og ugerne efter ulykken, mens de resterende syv i første omgang overføres til Hammel Neurocenter i Østjylland, hvor de gennemgår langvarige genoptræningsforløb.

* I september 2011 offentliggør Havarikommissionen en rapport om ulykken, hvor Lundby Efterskole kritiseres for "manglende erkendelse af risici og identificering af faremomenter, der var forbundet med dragebådssejlads".

* I dag kæmper flere af eleverne fortsat med konsekvenser af ulykken, blandt andet alvorlige hjerneskader.

* 1. oktober 2012 beslutter Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi at rejse tiltale mod efterskolen og dens forstander Truels Achton Truelsen. Tiltalen lyder på uagtsomt manddrab og på uagtsom betydelig legemsbeskadigelse.

* 10. januar: Retssagen indledes ved Retten i Nykøbing Falster. Tre af eleverne er stadig så dårlige, at de end ikke kan vidne i retssagen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip