Salafister anklages for drab på tunesiske politikere

»Vi har ubestridelige beviser på, at Ansar-gruppen er ansvarlige for mordene på Chokri Belaid og Mohamed Brahmi,« siger premiereministeren og tilføjer:

»Det er de værste terrorangreb siden revolutionen i 2011. Vi vil bekæmpe terrororganisationen, koste hvad det vil.«

Den tunesiske regering har tidligere taget skarpt afstand fra mordet på Shokri Belaid, hvis familiemedlemmer ellers har beskyldt netop regeringen for at være medansvarlig.

De fremtrædende sekulære oppositionspolitikere Belaid og Brahmi blev begge dræbt ved skudattentater i hovedstaden Tunis tidligere på året.

Mohamed Brahmi var med i ledelsen af det nationalistiske og sekulære partisammenslutning Folkets Bevægelse. Han var kendt for at være en højlydt kritiker af den islamistisk-ledede regering og var et af venstrefløjens medlemmer af den forsamling, der skal formulere en ny forfatning.

De voldsomme drab på markante røster fra oppositionen har fået tusindvis af tunesere til at demonstrere i flere byer og foran indenrigsministeriet i Tunis, hvor de højlydt har krævet regeringens afgang.

Tunesien har oplevet en kraftig stigning i de islamiske gruppers aktiviteter siden revolutionen i januar 2011, hvor ekspræsident Zine al-Abidine Ben Ali blev afsat.

 

Dagens Gossip