Samarbejde bag nyt loppemarked

Lørdag den 22. februar klokken 9.30 åbnes dørene til et nyt loppemarked i Kolding.

Bag markedet står Koldinghus Y-Men´s og KFUM & KFUK Kolding, og mange af de effekter, der kommer til salg i en af de haller på Lykkegårdsvej, som tidligere har huset Kolding Miniby, kommer fra de opstillede containere på genbrugspladserne i Kolding Kommune.

- Idéen til vores loppemarked er opstået på grundlag af kommunens ”grønne linie”-poltik med opstillede containere til loppeanvendelige effekter. Til fordeling af effekterne har de tilmeldte foreninger og genbrugsbutikker oprettet en bestyrelse, der står for tildelingen af tømningsdage af containerne, og vi har på den måde fået mange fine ting, som vi nu sælger videre helt i genbrugstankens ånd, siger Børge Præst fra Koldinghus Y- Men´s Club.

Koldinghus Y-Men´s Club og KFUM & KFUK har aftalt et samarbejde med henblik på at kombinere unge og ældre kræfter i socialt arbejde. Det er således KFUM & KFUK – de unge kræfter – der indsamler og kører effekterne til hallen på Lykkegårdsvej, hvor medlemmer af Koldinghus Y-Men´s Club – de ældre kræfter – står for udpakningen og klargøringen til salg.

- Overskuddet fra loppemarkedet deles mellem de to samarbejdspartnere, så vi i fællesskab kan støtte sociale formål og lokale foreninger, tilføjer Børge Præst, som håber på, at loppemarkedet den 22. februar kan give et overskud på mellem 10.000 og 25.000 kroner til deling.

Allerede før det første loppemarked er blevet afviklet, ligger det fast, at der vil komme yderligere to-tre stykker af slagsen i løbet af året.

Kolding Y-Men´s Club har nemlig hallen til rådighed hele året, og derfor kan ikke solgte effekter blive stående og samtidig blive suppleret med nye lopper.

 

Dagens Gossip