Samarbejde og ekstra indsats hjælper ledige i job i Vejen

HK Sydjylland har forstærket indsatsen for at hjælpe ledige medlemmer, der står over for at miste dagpengeretten, og faktisk er der flere positive eksempler på, at den ekstra indsats bærer frugt.

- Ikke mindst har et tæt samarbejde mellem HK Sydjylland og Jobcenter Vejen givet resultater. Gennem et halvt år har vi i HK efter aftale med jobcenteret afholdt alle obligatoriske samtaler med 15 langtidsledige medlemmer – hyppige samtaler, hvor vi har gjort meget ud af at følge op med råd, vejledning og støtte til den enkeltes jobsøgning, fortæller Mogens Jessing, koordinator hos Job og Vejledning i HK Sydjylland.

Ved årsskiftet kunne det foreløbige resultat af indsatsen i Vejen-projektet – også kaldet ”Hyppige samtaler” – gøres op:

• Tre deltagere er kommet i længerevarende, ordinære job – én på fuldtid, én på 25 timer om ugen og én i et otte måneders vikariat.

• To er kommet i gang i kortere vikariater.

• Fem deltagere er kommet i gang med – eller er på vej til – en uddannelse.

• Fire fortsætter deres jobsøgning med nye vinkler og metoder. Heraf er to begyndt at tænke i uddannelse som Plan B.

• Én deltager er sygemeldt.

- Med andre ord er to tredjedele af deltagerne kommet i gang i job eller uddannelse, mens de fleste af de øvrige har fået ny inspiration og nyt mod på deres jobsøgning, slutter Mogens Jessing.

 

Dagens Gossip