Samarbejdsaftale på plads i Kolding

Kolding Kommune underskrev forleden en formel samarbejdsaftale med IBC, Hansenberg, Business Kolding og LO.

- Et formelt samarbejde skal skabe flere lære- og elevpladser, fastholde flere unge i uddannelse og forbedre renomméet og viden om uddannelserne i Kolding, samt fortælle historien om hvilke fag der efter endt uddannelse giver gode jobmuligheder, fortæller borgmester Jørn Pedersen.

Baggrunden for Samarbejdsaftalen er helt overordnet regeringens nationalt fastsatte mål, at 95 % af en ungdomsårgang skal være i gang med eller have gennemført en ungdomsuddannelse. Det er ikke tilfældet med den nuværende ungdomsårgang i Kolding i dag, og der er derfor ønske om at styrke indsatsen for at nå målet.

Derfor har Kolding Kommune ønsket en tættere kontakt mellem kommunen, de lokale uddannelsesinstitutioner og erhvervsorganisationerne, for at sikre at de unge i Kolding får bedre mulighed for at gennemføre en ungdomsuddannelse, og yderligere sikre at der er et tilstrækkeligt antal praktikpladser til rådighed for de unge.

- I Kolding Kommune er vi gode til at samarbejde om de udfordringer, vi står over for. Derfor er kommunen, Hansenberg, IBC, Business Kolding og LO gået sammen for at gøre en særlig indsats for, at byens unge får en faglært uddannelse, forklarer Jørn Pedersen.

Samarbejdsaftalen er blevet hjulpet godt på vej med indspark og gode ideer fra fem af byens virksomheder: Transport-Teknik A/S, Aktiv Fokus, Slotssøbadet og Tresu A/S.

I det videre arbejde med at få aftalen til at blive til konkrete initiativer og projekter deltager bl.a. Autohuset Vestergaard, hvor Samarbejdsaftalen også blev underskrevet.

Samme morgen kunne værkstedschef Jacob Poulsen fortælle, at han netop havde tilbudt 26-årige Mohammed A. Jelewi en læreplads.

 

Dagens Gossip