Samme våben brugt ved to tunesiske politikerdrab

Det siger Tunesiens indenrigsminister, Lotfi Ben Jeddou, på et pressemøde fredag.

Indenrigsministeren mener at vide, at det samme skydevåben blev brugt, da oppositionspolitikeren Chokri Belaid blev dræbt tilbage i februar. Han var dengang formand for det arabiske nationalistparti, Brahmi også var medlem af.

Ifølge ministeren er den formodede drabsmand et medlem af en radikal sunnimuslimsk salafistbevægelse, der allerede er eftersøgt og mistænkt for at smugle våben fra Libyen, skriver Reuters.

Oppositionspolitikeren Mohamed Brahmi blev skudt ned foran sit hjem ved højlys dag torsdag af to mænd i sorte T-shirts, der kom kørende på en scooter, fortæller hans datter.

»Omkring middag hørte vi skud og at min far græd af smerte. Vi skyndte os ud og fandt ham gennemhullet af kugler bag rattet af hans bil, der holdt parkeret foran huset,« siger datteren, Balkis Brahmi til AFP.

Ifølge anklagemyndigheden har en obduktion vist, at Brahmi blev dræbt af 14 skud, og ifølge et vidne lød det som skud fra et maskingevær, da han blev dræbt.

Drabet på Brahmi har igen sat gang i voldsomme uroligheder i det nordafrikanske land. Torsdag aften affyrede uropoliti tåregas mod demonstranter foran indenrigsministeriet, og fredag har butikker og banker holdt lukket af frygt for nye uroligheder, lige som en generalstrejke har betydet aflyste flyafgange.

Mohamed Brahmi skal begraves i Tunesiens hovedstad, Tunis, lørdag.

 

Dagens Gossip