Samsø blev tjekket

Den daglige politidrift på Samsø varetages normalt af øens enlige landbetjent. Men i sidste uge havde Østjyllands Politi mangedoblet tilstedeværelsen på øen i forbindelse med flere målrettede indsatser, som en del af konceptet ”Tryk på kommunen”. Både specialpatruljen, hundeafdelingen, bevillingsenheden og færdselsafdelingen kom i ugens løb forbi øen.

Færdselsafdelingen var på besøg over flere dage, i både uniformerede og civile køretøjer, med fokus på ulovlige knallerter og spirituskørsel. En god håndfuld bilister blev testet for om de havde alkohol i blodet, men kun en enkelt havde drukket mere end det tilladte og blev sigtet for spirituskørsel.

Flere knallerter blev undersøgt, tre viste sig at være ulovlige, da de kunne køre alt for hurtigt - den hurtigste nåede en tophastighed på over 100 km/t.

Bevillingsenheden foretog over to dage tilsyn med 30 restaurationer, hvoraf godt halvdelen blev udtaget til nærmere kontrol. Generelt viste det sig, at restauratørerne på øen har styr på tingene, men der blev dog givet enkelte påbud, og enkelte ”restauranter” viste sig at drive forretning uden at have indhentet fornødne bevillinger.

Specialpatruljen og hundeafdelingen arbejdede sammen om at ransage flere adresser på øen, hvor politiet havde fået tip om, at der blev opbevaret narkotika.

- Vi ser tilbage på den forgangne uge med optimisme, for det har vist, at borgerne i Samsø Kommune overordnet set er gode samfundsborgere, der generelt følger love og regler, lyder det fra politikommissær Paul Erik Nielsen.

 

Dagens Gossip