Samuelsen: Se mig i øjnene og se hvor stålsat jeg er

Liberal Alliances Anders Samuelsen lægger op til, at han skal være en afgørende modvægt mod Dansk Folkeparti i regeringsforhandlingerne.

Dermed ser forhandlingerne ud til at blive endnu mere besværlige end ventet for Lars Løkke Rasmussen, der lige nu især forsøger at få Dansk Folkeparti med i en V-DF-regering.

Sporene fra den tidligere regering skræmmer dog. Her lykkedes det De Radikales Margrethe Vestager at presse Helle Thorning-Schmidt ind i et regeringsgrundlag, som var langt mere blåt, end både Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten ønskede.

Det udløste efterfølgende næsten fire års ballade i rød blok om blandt andet reformerne af dagpenge, kontanthjælp og førtidspension.

Den splittelse skal regeringsforhandlingerne ikke udløse i blå blok, hvis det står til Anders Samuelsen:

- Hvis vi ikke kan se os i det alle sammen, så ender vi i en situation som ved sidste valg, hvor Vestager fik sin vilje fuldstændig, og hvor alle andre partier ikke kunne se sig selv i øjnene. Den situation skal vi undgå, siger Anders Samuelsen.

Spørgsmål: Hvor stålsatte er I? Er I parate til at pege på Mette Frederiksen?

- Du kan selv se mig i øjnene og se, hvor stålsat jeg er, siger Anders Samuelsen.

Ifølge Liberal Alliances leder er mødet ikke gået med at diskutere regeringskonstellationer. I stedet har Liberal Alliance blandt andet bragt topskattelettelser op, som et af de områder der kan være med til at styrke væksten i Danmark.

- Det, vi bidrager med omkring bordet, er de ting, som skal skabe vækst, så vi har de penge, der skal bruges efterfølgende. Derfor er det vigtigt, at man lytter til både det ene, det andet, det tredje og det fjerde parti, for der er ingen af partierne, der kan tælle til 90 mandater alene, siger Anders Samuelsen.

Og der skal indflydelse til Liberal Alliance, hvis der skal være 90 mandater bag den nye regering, lader Anders Samuelsen forstå:

- Vi skal undgå at ende der, hvor Løkke i princippet er den nye Thorning, og Kristian Thulesen Dahl er den nye Vestager, siger Samuelsen.

Hans egen rolle bliver sammenlignet med Enhedslistens, der gentagne gange skældte Thorning hæder og ære fra, når hun havde indgået reformaftaler med blå blok. Enhedslisten tog dog aldrig det ultimative skridt og afsatte Thorning som statsminister.

Den sammenligning afviser Anders Samuelsen:

- Jeg kan garantere, at vi ikke ender som Enhedslisten, siger Anders Samuelsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip