Sandstorme sender grus i maskineriet på dansk Irak-mission

De danske F-16-fly, der deltager i amerikansk-ledet operation i Irak, har i løbet af den seneste uge kun deltaget i fire missioner og kastet en enkelt bombe.

Årsagen er, at størstedelen af ugens missioner er blevet aflyst på grund af sandstorme i Kuwait, oplyser forsvaret i en pressemeddelelse. F-16-flyene har været på vingerne i provinserne Salah al Din, Al-Anbar og Ninawa.

De danske fly har været indsat som direkte støtte til styrker på landjorden. De patruljerer et bestemt område og bliver sat ind afhængigt af, om der er behov for det. Det gælder såvel bombninger af fjendtlige mål som overvågningsopgaver, oplyser forsvaret.

Siden Danmark den 16. oktober sidste år indledte sit bidrag til koalitionen, der hjælper de irakiske styrker med at bekæmpe Islamisk Stat, er der i alt fløjet 379 missioner. 329 bomber er blevet kastet.

Forsvaret oplyser, at alle de danske bomber er præcisionsstyrede. Det betyder, at bomberne bliver styret mod deres mål ved hjælp af enten laser eller GPS.

Det danske F-16 bidrag til Operation Inherent Resolve består af op mod 140 mand og syv fly, hvoraf tre af dem er i logistisk reserve. Lige nu er omkring 90 mand udsendt.

Ud over F-16-flyene bidrager Danmark også med 120 mand fra hæren, der skal vejlede og uddanne de irakiske sikkerhedsstyrker i blandt andet skydning, førstehjælp, og stabsarbejde.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip