Sanne Salomonsen redder 18 hunde fra rædselskennel

Sanne Salomonsen købte i lørdags hele 18 hunde på en gang. Sammen med Dyrenes Beskyttelse greb hun ind og fik de vanrøgtede hunde fjernet fra en voldsomt kritiseret kennel nær Haslev. I alt har Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde fået overdraget 53 hunde fra kennelen Hovawart i Bråby Stationsby.

- Hundene er totalt underernærede, har ødelagte poter, ødelagte tænder og forskellige andre sygdomme, som dog med dyrlægebehandling kan kureres, skriver sangerinden blandt andet på sin facebook-side, hvor hun efterlyser øknomisk hjælp til dyreinternatet og hundene.

Kennelen, som også tidligere var kendt under navnet Hof-Joy, har længe været kritiseret, og efter en længere dialog fik Dyrenes Beskyttelse i sidste uge lov til at overtage hovedparten af de stakkels hunde.

- Nogle af hundene havde så store bylder i munden, at de ikke kunne spise, en hund gik rundt på et brækket ben, og en anden havde slebet sine tænder helt ned af at stå og bide i jernstænger. Andre havde indgroede negle, mens nogle havde nedslidte trædepuder. Desværre var 11 af hundene så dårlige, at de ikke stod til at redde, og de måtte derfor aflives med det samme, oplyser dyrlæge og leder af internatet i Roskilde, Rikke Christensen-Lee, som er dybt rystet over hundenes dårlige stand.

De overlevende hunde er på Dyrenes Beskyttelses internater, hvor de er under observation og behandling.

Personerne bag kennelen har fortsat syv hunde, som Dyrenes Beskyttelse gerne vil have overdraget. Men det er ikke muligt, da ejerne ifølge en aftale med politiet må beholde op til ti hunde.

.

Dagens Gossip