Sarah Lund er på vej til Tyrkiet

Akbel Adam Film i Istanbul har købt rettighederne til at lave en genindspilning af successerien "Forbrydelsen" af DR. Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Dramaserien er allerede genindspillet i en amerikansk version, som også er vist i Danmark.

- Det er stort for en serie at kunne begå sig i mange lande, og med det amerikanske remake af "Forbrydelsen" så vi et bud på, hvordan de kulturelle forskelle træder frem i dramatisk form, siger DR's dramachef, Piv Bernth, der var producent på "Forbrydelsen".

- Det bliver endnu mere spændende med den tyrkiske version. Hvordan fortæller de den komplekse historie om Sarah Lund og konsekvenserne af drabet på en ung pige, spørger hun.

Hvis det i løbet af de næste 12 måneder lykkes produktionsselskabet at få en tv-station til at lave en tyrkisk udgave af DR's dramaserie, kan det meget vel være, at Sarah Lund kommer til at få et mere tyrkiskklingende navn.

- Jeg ved, at de er i dialog med en interesseret tv-station, så jeg forventer, at Tyrkiet bliver det første land i Europa, der laver serien i en lokal udgave, siger Helene Aurø, der er souschef i DR Salg.

Indtil videre er Tyrkiet det eneste land, der har skrevet købt rettighederne til at lave et remake af "Forbrydelsen", men DR forhandler også med Indien og Rusland.

- Interessen for at lave remakes er generelt lidt større end tidligere, og faktisk har vi en del andre bud fra selskaber, der både gerne vil lave "Borgen", "Livvagterne", "Forbrydelsen" og flere andre ældre DR-serier, siger Helene Aurø.

- I mange tilfælde er der tale om, at landene allerede har vist DR's udgave, og at de så gerne vil lave den med lokalt tilsnit og lokale skuespillere. Det tager ikke noget fra historien, at folk kender handlingen i forvejen, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip