Sareen: Flere flygtninge kan bo under samme tag

De ekstraordinært mange flygtninge, som er kommet til Danmark, skal regne med at blive indkvarteret på nye måder. Og flere af dem kommer til at bo under samme tag.

Det er resultatet af den forståelse, som regeringen og KL torsdag præsenterede.

Social- og integrationsminister Manu Sareen (R) mener, at der er fundet en god løsning på kommunernes boligmangel - som samtidig vil være til gavn for flygtningene.

- Jeg er rigtig glad for, at vi og KL er enige om, at vi skal have gjort noget ved den akutte boligsituation for flygtningene. Ligesom studerende gør det, giver det rigtig god mening, at flere flygtninge deler en lejlighed.

- Det gør det ikke bare lettere at finde boliger. Flygtningene kan også støtte hinanden, siger Manu Sareen.

I aftalen lægger parterne blandt andet op til at ændre reglerne for almene kollektive bofællesskaber, så der bliver bedre mulighed for, at flere flygtninge kan bo under samme tag.

Manu Sareen har også tidligere talt for, at flere private danskere skal have mulighed for at åbne deres hjem eller udleje en bolig til flygtninge. Dels for at afhjælpe kommunernes boligmangel, men også for at fremskynde integrationen.

Her er parterne blevet enige om at etablere en boligbørs, som kan danne rammen for kontakt mellem danskere, som ønsker at udleje en bolig til nyankomne flygtninge, og kommuner, som har udfordringer med at finde egnede boliger.

Manu Sareen mener samtidig, at aftalen medvirker til, at flygtningene og de familiesammenførte bliver integreret på arbejdsmarkedet og i samfundet:

- Vi må ikke begå samme fejl som med de bosniske flygtninge i 90’erne. Mange af de her mennesker kommer med ressourcer og uddannelser, som de brænder for at få lov til at bruge, og som vores samfund har brug for.

- Derfor skal vi langt hurtigere finde ud af, hvilke kompetencer de kommer med. For et job er nøglen til integration, siger Manu Sareen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip