Sareen holder fast i støtte til farvel til øremærket barsel

»Altså regeringens holdning er klar, og det er, at vi er gået væk fra den øremærkede barsel, derimod har vi valgt en incitamentsstruktur,« siger Manu Sareen til dr.dk.

Vestager har kaldt det for et »ægte løftebrud«, mens statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har understreget, at det er en samlet regering, der står bag beslutningen.

Allerede i sidste uge gav ligestillingsministeren til kende, at han - ligesom regeringen - havde ændret holdning i forhold til den øremærkede barsel, fordi det samlet set kunne føre til mindre barsel, hvis tre måneder skulle gå til fædrene.

»Vi risikerer med en øremærkning, at den samlede barselsperiode bliver mindre, fordi der er mænd, der vil sige nej tak til den, og det er ikke det, vi ønsker. Vi ønsker, at mænd skal tage mere barsel, og derfor har vi fundet et alternativ, og det er jeg rigtigt glad for, da det er meningen, det skal gå den rigtige vej og ikke den forkerte,« sagde Manu Sareen til Berlingske Nyhedsbureau.

I stedet for den øremærkede barsel har regeringen foreslået en incitamentsmodel, hvor de familier, der deler barslen mere lige imellem sig, får en bonus på 3.000 kroner skattefrit om måneden.

Bonussen udbetales til de familier, hvor begge forældre tager mindst fire ugers forældreorlov, og den udbetales kun for orlovsdage udover de første fire ugers forældreorlov, som både mor og far holder.

Med det alternativ mener Sareen, at forslaget om den øremærkede barsel er lagt helt i graven.

»Ja, ellers vilsle det jo ikke give nogen mening at præsentere lige præcis incitamentsmodellen, som vi gjorde i sidste uge, og som der er blevet brugt kræfter på at forfine. Og den glæder jeg mig rigtig meget til skal virke,« siger han til dr.dk.

 

Dagens Gossip