SAS-aftalen med kabinepersonale er på plads

Den samlede redningsaftale i SAS er nu på plads. Den sidste brik, det danske kabinepersonale repræsenteret af CAU, har nu indgået en aftale med SAS-ledelsen.

Aftalen var den sidste af otte, der manglede. Planen er, at SAS i alt skal spare 2,6 milliarder kroner.

- CAU har gennem konstant konstruktiv tilgang til forhandlingerne givet de bidrag, som sikrer at SAS holdes flyvende fremover. Missionen har hele tiden været at sikre den kvalitet som kunderne efterspørger og som vi alle skal leve af. Ledelsen erkendte at vore krav var rimelige og tilstrækkelige og de har set at de løsninger vi er kommet med har været holdbare, siger bestyrelsen i CAU i en pressemeddelelse.

Fagforeningen for 1.400 ansatte i SAS afviser, at man har presset citronen, og der derfor er opstået længere forhandlinger.

- At løsningen kom så sent skyldes, at vi meget sent er blevet inviteret med i forhandlingerne og at ledelsen har brugt krudtet på at tale til os og medlemmerne gennem medierne, mens vi har været optaget af at varetage selskabets og medarbejdernes interesser, siger bestyrelsen i CAU.

Med aftalen skal det en gang for alle være slut med at skære i de ansatte løn- og arbejdsforhold. Tidligere har de ansatte måttet se 20 procent af lønnen skåret væk.

- Endnu en gang har personalet i SAS vist sig som nogle yderst dedikerede medarbejdere. Det håber vi at ledelsen nu anerkender én gang for alle, lyder det fra bestyrelsen.

SAS skal finde yderlige 2,6 milliarder kroner ved at sælge dele af virksomheden fra. 800 ansatte i administrationen må imødese en fyreseddel og 6.000 ansatte ud af 15.000 skal væk via frasalg.

 

Dagens Gossip