SAS-ansatte: Smertegrænsen er overskredet nu

27/01/2013 16:19

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

Udmeldingen om yderligere 200 fyringer i SAS bliver mødt med tristhed hos HK Luftfart, som er faglig organisation for en stor del af de administrative medarbejdere i SAS, der er berørt af spareplanerne.

Ifølge Mai-Brit Hoff Kjeldsen, formand for HK Luftfart SAS, øger nyheden mismodet blandt medarbejderne, og hun mener, at smertegrænsen er overskredet nu.

- Hvis man vil bevare firmaet på vingerne, skal man tænke sig rigtig godt om. Jeg vil sige til ledelsen, at vi ikke kan spare yderligere nu, hvis vi skal bevare den gode kvalitet og det brand, vi har i dag, siger Mai-Brit Hoff Kjeldsen.

Med de seneste fyringer skal SAS i alt skille sig af med 1000 ansatte i administrationen.

Ledelsen vil ikke sætte tal på, hvor mange der skæres i de enkelte lande, men administrationen samles i Sverige og skæres altså ned til et minimum i Norge og Danmark, lød det i spareplanen i november sidste år.

Mai-Brit Hoff Kjeldsen mener, at de fleste af de nye fyringer, der vil ramme danske ansatte, gælder stillinger inden for it-området, hvor der skal outsources. Blandt HK'erne vil det formentligt kun dreje sig om yderligere 15 stillinger.

Det kommer oven i de oprindelige nedskæringer, som betyder mellem 450 og 500 fyresedler i den danske del af SAS' administration i løbet af i år.

- Jeg synes, vi har holdt rigtig meget for i København, siger Mai-Brit Hoff Kjeldsen.

Hun synes, at den danske stat har svigtet de danske SAS-ansatte ved ikke at kæmpe for at bevare danske arbejdspladser.

- De danske ejere har ladt os i stikken, fordi det virker som om, der er taget en politisk beslutning om at centralisere de administrative medarbejdere i Sverige. Vi mener, at det kunne være gjort anderledes, siger Mai-Brit Hoff Kjeldsen.

- Vi lever jo i en digital tid, hvor specialisterne kan sidde hvor som helst og udføre et godt job for SAS, tilføjer hun.

Oprindeligt blev medarbejderne præsenteret for en samlet besparelse på 800 stillinger i luftfartsselskabets administration, men med den seneste udmelding lyder spareøvelsen på 1000 medarbejdere i alt. Heraf altså omtrent halvdelen i København.

/ritzau/