SAS fik 1,8 millioner flere passagerer i 2014

Luftfartsselskabet SAS fløj med flere passagerer i det forgange år sammenlignet med året før. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

- I kalenderåret 2014 rejste 28,6 millioner passagerer med SAS. Det er en stigning på 1,8 millioner i forhold til 2013, siger SAS' topchef, Rickard Gustafson, i meddelelsen.

Blandt årsagerne til den positive udvikling nævner Rickard Gustafson, at SAS nu flyver til flere destinationer og har flere afgange end noget andet skandinavisk luftfartsselskab.

- Vi styrker vores konkurrencekraft gennem både øget effektivitet og fortsatte forbedringer af vores produkter, lyder det fra topchefen.

Ses der isoleret på årets sidste måned, har der også været en passagerstigning.

I december fløj der således 1,9 millioner passagerer med SAS - svarende til en stigning på 7,1 procent i forhold til samme måned året før.

I det store hele overrasker SAS' trafiktal for december også til den positive side, vurderer senioranalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank over for Ritzau Finans.

Han mener, at situationen i selskabet ser bedre ud, end den har gjort længe.

- Det er godt nok ikke meget, at SAS vokser samlet, men det her er positivt, siger Jacob Pedersen.

I december havde SAS en stigning i passagertrafikken målt på antal fløjne passagerkilometer på 4,9 procent i forhold til samme måned i 2013. I november steg passagertrafikken med 3,7 procent.

Set med SAS-briller er de seneste trafiktal også positive, da selskabet kan glæde sig over ikke at sakke bagud i forhold til konkurrenterne, lyder det fra Jacob Pedersen.

- I de næste måneder og nok også kvartaler vil yieldmiljøet vise gode takter. I forhold til konkurrenterne ser det egentlig okay ud. Hvis man kigger rundt i Europa, er det ikke mange, der kan levere stigende yield, som SAS gør her, siger han.

Yield'en dækker over, hvor meget SAS tjener for hver kilometer, som passagererne tilbagelægger i selskabets fly. Den steg i november med 1,5 procent og ventes i december også at være positiv.

Yield'en udregnes altid en måned efter de øvrige tal.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip