SAS lander aftale med norske piloter

Skrevet af admin

13/05/2015

Dagens topnyheder

SAS har indgået en aftale med de norske piloter i SAS Norge Pilotforening (SNF), oplyser selskabet i en pressemeddelelse. Dermed har selskabet opnået enighed med over halvdelen af pilotkorpset, oplyses det.

Den nye overenskomst træder i kraft fra 1. april 2015 og har en varighed på to år.

SAS' koncernchef, Rickard Gustafson, mener, at aftalen afspejler nutidens konkurrencesituation.

- Gennem en konstruktiv dialog er vi nået frem til denne aftale, som er så vigtig for SAS, hedder det i en skriftlig udtalelse fra koncernchefen.

- Forhandlingerne bekræfter, at vi tager et fælles ansvar med pilotforeningerne, og SNF har vist, at de ønsker at være med til at sikre skandinaviske job og en fremtid for piloter i SAS, tilføjer Gustafson.

Ifølge SAS er tryghed i ansættelsen, reduceret kompleksitet og SAS behov for hurtigere at reagere på markedets behov blandt aftalens centrale elementer.

Dermed er SAS nået til enighed med piloterne i både Norge og Danmark, mens en aftale med den svenske del af pilotkorpset fortsat lader vente på sig.

Forhandlingerne med de norske piloter brød ellers sammen i sidste uge, og det samme skete i forhandlingerne med de svenske piloter.

Den svenske pilotforening SPF har varslet mulig strejke fra 21. maj, da foreningen har svært ved at se, hvordan parterne kan finde fælles fodslag i forhandlingerne.

SAS skriver, at selskabet har som målsætning også at nå frem til mere enkle aftaler med de resterende to pilotforeninger, svenske SPF og den anden norske pilotforening, Norske SAS Flygeres Forening, NSF.

- De eksisterende aftaler er blevet genforhandlet gennem 50 år, og kompleksiteten og omfanget har gjort forhandlingerne krævende, skriver SAS.

Flyselskabet og fagforeningerne får hjælp fra mæglingsinstitutter i forhandlingerne i de kommende dage.

/ritzau/