SAS og kabinefolk prøver at nå hinanden i Cimber-strid

SAS og selskabets kabinepersonalet indleder nu forhandlinger om vilkårene for de ansatte, der skal overflyttes til det nye datterselskab Cimber. Det står klart efter et møde fredag mellem SAS og stewardessernes fagforening, CAU.

I første omgang var der ellers kold luft mellem parterne, efter SAS kom med sit udspil til, hvordan en del af kabinepersonalet skulle flyttes til det nye datterselskab.

- Vi har haft et konstruktivt møde med SAS, og vi er indkaldt til yderligere forhandlinger omkring vores overenskomst. Det opfatter vi som positivt. Så må fremtiden jo vise, om SAS vil i reelle forhandlinger med os, siger næstformand i CAU, Jean Pierre Schomburg.

SAS vil overflytte 135 stewardesser til det nye datterselskab Cimber fra 1. marts 2015. Da SAS købte Cimber i december, fik selskabet adgang til en billigere overenskomst end den, man har med sit eget kabinepersonale.

Jean Pierre Schomburg vil ikke sige, hvad der især skiller parterne ad.

- Vi vil give SAS chancen for at komme i reelle forhandlinger, før vi udtaler os yderligere, siger han.

Parterne mødes allerede i næste uge ved forhandlingsbordet. Der skal findes en løsning hurtigt, siger Jean Pierre Schomburg.

- Det er en kort tidshorisont, fordi der er udfordringer med overflytning af personale til det nye selskab, siger han.

I første omgang lød meldingen fra CAU, at fagforeningen var "rystet" over udspillet fra SAS om overflytningen af kabinepersonale til Cimber.

Købet af Cimber er endnu ikke godkendt af Konkurrencestyrelsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip