SAS sælger 5000 heltidsansatte

Det kriseramte flyselskab SAS vil sælge Ground Handling til Swissport. Det oplyser SAS. Det betyder, at Swissport overtager selskabet samt de omkring 5000 heltidsansatte i Skandinavien.

I første omgang indgår de to selskaber et såkaldt joint venture, som SAS vil eje 49 procent af, mens Swissport ejer resten. Men det er planen, at schweizerne skal overtage hele selskabet, der står for bagagehåndtering.

Ground Handling har været på listen over ting til salg fra SAS igennem længere tid. På den liste står også flyselskabet Widerøe.

Og salget af de to selskaber er en vigtig del af redningsplanen sammen med ændrede arbejdsvilkår og effektiviseringer i SAS.

Koncernchef i SAS Rickard Gustafson siger, at aftalen er en vigtig brik i flyselskabets strategi 4XNext generation. Strategien blev fremlagt i slutningen af 2012 - og ud over frasalg var der også lønnedgang på programmet for den historiske spareplan.

Det skandinaviske flyselskab skal i alt spare 2,6 milliarder kroner. Den indbefatter 6000 færre ansatte og frasalg af blandt andet SAS Ground Handling og flyselskabet Widerøe.

- Løsningen med Swissport giver os både mulighed for at fortsætte med at tilbyde kunderne høj kvalitet og samtidig sikre en smidig proces for vores ansatte, siger Rickard Gustafson i en kommentar til aftalen.

Swissport har i forvejen omkring 40.000 ansatte og er til stede i 38 lande på fem kontinenter.

- Jeg er meget stolt over, at SAS har valgt Swissport som partner. Dette er en perfekt løsning for begge virksomheder, siger Per H. Utnegaard, koncernchef i Swissport.

Aftalen kommer i hus dagen før, SAS kommer med kvartalsregnskab.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip