SAS-stewardesser er klar til forhandling

De danske stewardesser og stewarder melder nu ud, at de er parate til at snakke med ledelsen i SAS om den spareplan, der er blevet meldt ud mandag.

Det danske kabinepersonale i CAU, Cabin Attendants Union, slår fast, at man har en overenskomst, der løber frem til 28. februar 2014.

- Men vi er som altid villige til at indgå i en konstruktiv dialog med ledelsen om de problemer, som selskabet mener ligger til grund for situationen, skriver CAU i en pressemeddelelse om sagen.

Hos kabinepersonalet peger man på, at det bliver sværere og mere vanskeligt at arbejde i SAS med de forringelser på løn og arbejdsvilkår, der er lagt op til.

- Presset på vore medlemmer nærmer sig det umenneskelige, lyder det fra CAU.

Og derfor vil man nu pudse Arbejdstilsynet på SAS, da man ønsker, at tilsynet skal undersøge den måde, som SAS opfører sig overfor medlemmerne på:

- Vi konstaterer, at SAS helt tilsidesætter CAU som faglig organisation, skriver CAU og fortsætter:

- Blot fire måneder efter vi indgik en overenskomst med ledelsen, står vi igen overfor både lønnedgang på cirka 15 procent og en stigning i arbejdstid samt en række andre massive forringelser.

Samtidig påpeger kabineforeningen, at man naturligvis lytter til de udfordringer, som ledelsen fremfører:

- Men vi konstaterer også, at ledelserne i SAS har svigtet, og at vore medlemmer nu skal betale for deres fejldispositioner, skriver CAU, der repræsenterer omkring 1400 kabineansatte i SAS i Danmark.

 

Dagens Gossip