Sass: Beslutning om Christiania er ikke truffet

Folketingets partier skal til forhandlingsbordet, før der træffes beslutning om lånevilkårene fra Christiania.

Det fastslog klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R) onsdag, og budskabet var det samme efter Socialdemokraternes gruppemøde torsdag morgen på Christiansborg.

DR og TV2 har ellers tidligere oplyst, at der var et flertal i rød blok for at give 100 procent statsgaranti til Fonden Fristaden Christiania.

Fonden bag Christiania har henvendt sig til Folketingets politikere, fordi man havde svært ved at låne penge hos realkreditinstitutterne, hvilket ifølge christianitterne kan gøre det vanskeligt at overholde aftalen med staten om en normalisering af området.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) fastslår, at der endnu ikke er truffet en beslutning omkring fuld statsgaranti til Christiania.

- Jeg går ind for, at vi laver en bred aftale om Christiania med Folketingets partier, så vi kan få en langsom, men sikker normalisering af Christiania.

- Så er der kommet en henvendelse fra Christiania, som vi i forhandlingerne må se på, siger Henrik Sass Larsen.

Han mener, at det er for tidligt at tage stilling til, om staten skal garantere 100 procent for Christianias lån og dermed give christianitterne en hjælpende hånd, som ikke bliver tilbudt ret mange andre grupper.

- Jeg har ikke været inde i de nøjagtige beregninger omkring Christianias finansielle konstruktion, siger Henrik Sass Larsen.

Spørgsmålet er nu, om et flertal i Folketinget er parat til at øge den nuværende statsgaranti på 80 procent til en fuld statsgaranti for fristadens lån.

Nogle Socialdemokratiske politikere, der er valg i yderområder, har talt imod at give fuld statsgaranti.

Det er ikke et tilbud, man giver andre egne af Danmark, hvor der er tilsvarende problemer. Dermed vil der være tale om forskelsbehandling til fordel for beboerne på Christiania, lyder argumentet fra blandt andre Bjarne Laustsen (S).

- Med de problemer vi har i resten af landet, synes jeg, det var vigtigt at få diskuteret sagen. Derfor har jeg bedt om at få den på dagsordenen for gruppemødet i dag.

- Jeg har fået vished for, at der ikke er truffet en afgørelse, og det er jeg tilfreds med, siger Bjarne Lausten.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip