Sass: Danmark er klar til vækst

Redegørelsen viser, at den danske konkurrenceevne er i bedring og vilkårene for yderligere vækst er i top. Væksten er dog markant udfordret af, at den hjemlige produktivitetsvækst gennem flere årtier har været blandt de laveste i landene, der udgør OECD.

Regeringen peger derfor på en række områder, hvor der er brug for forbedringer. Blandt andet skal arbejdsudbuddet øges, ligesom arbejdsstyrken skal være bedre uddannet. Dertil kommer et behov for øgede udenlandske investeringer, flere vækstvirksomheder og en stærkere konkurrence, der kan presse virksomhederne til at effektivisere produktionen og udvikle nye produkter.

»Jeg er glad for, at der er ved at komme mere gang i investeringerne i virksomhederne. Det er vigtigt, at vi denne gang sørger for, at opsvinget bliver drevet af investeringer og eksport,« siger erhvervs- og økonomiminister Henrik Sass Larsen (S) i en skriftlig kommentar.

»Investeringer i fornyelse og ny teknologi i virksomhederne vil styrke produktiviteten i virksomhederne og dermed virksomhedernes konkurrenceevne. Derved kan vi styrke produktionsgrundlaget, så der kan skabes nye produktionsjob i Danmark«, siger han.

Henrik Sass Larsen understreger, at regeringen allerede har gjort meget for styrke væksten og konkurrenceevnen - selv om effekterne af regeringens væksttiltag ifølge redegørelsen endnu ikke kan aflæses af tallene.

»Vækstplan DK fremlagt en ambitiøs reformdagsorden, og det næste halve års tid kommer vi med de sidste vækstplaner for de internationalt konkurrenceudsatte erhverv. Vi er også i gang med at overveje, hvordan tiltag, der styrker Danmarks muligheder som produktionsland, kan samles i én strategisk indsats,« lyder det fra erhvervs- og økonomiministeren.

 

Dagens Gossip