Sass Larsen modtager pris for god kommunikation

Årsprisen gives for særlig evne til at kommunikere, så Christiansborg kommer tættere på borgerne. Kommunikationsrådgiver Søs Marie Serup Laybourn fra priskomiteen sagde i sin motivation:

»Den første regel i kommunikation er: - when you’re in a hole, stop digging! For to år siden bremsede en tydeligt rystet Henrik Sass Larsen hårdt op i sit eget spor. Han dømte sig selv ude. Fralagde sig alle titler og privilegier. Man kunne godt have malket lidt på sympatifaktoren. Men Henrik Sass Larsen valgte ingen af de nemme løsninger. I stedet stod han op hver morgen og åd sig selv. Kun for at gøre det igen næste dag,« sagde Søs Marie Serup Laybourn og tilføjede:

»Som minister har Henrik Sass Larsen dosseret få, men skarpe politiske meldinger. Og det har bragt hans troværdighed i top. Når man taler om ting, man har forstand på, taler op til folk - og giver folk tid til selv at tænke og drage egne konklusioner, så flytter man Christiansborg tættere på danskerne. Henrik Sass Larsen har med stor autenticitet og en sjældent klog kommunikationsstrategi kæmpet sig fra det politiske dødsrige til Olympen og har undervejs været med til at genskabe respekten for Christiansborg-politikerne«.

I sin takketale sagde Henrik Sass Larsen om sit forhold til god politisk kommunikation, at det handler om at være selektiv.

»Man kan se på målinger i befolkningen, at min troværdighed er stærkt stigende. Og det er fuldstændigt proportionalt med, hvor lidt jeg siger til medierne efterhånden. Det synes jeg er lidt tankevækkende. Mit budskab må derfor være, at man må forstå, at god kommunikation også handler om fravalg,« sagde ministeren.

I priskomiteen sidder ud over Søs Marie Serup Laybourn også kommunikationsdirektør Jan Juul Christensen, Rud Pedersen og Altinget.dks chefredaktør Rasmus Nielsen. I år var økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) og formand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl også nomineret.

Det er tiende gang, at Ting-Prisen uddeles. Med prisen følger en bronzeskulptur af billedhuggeren Pontus Kjerrman.

 

Dagens Gossip