Saudi-prinsesse anklages for at holde slave i USA

Prinsessen, Meshael Alayban, er ifølge Reuters blevet sigtet for at holde en kenyansk tjenestepige som slave i sin lejlighed. Tjenestepigen, som prinsessen havde medbragt fra hjemlandet, arbejdede efter eget udsagn 16 timer om dagen, syv dage om ugen, for prinsessen og andre i ejendommen, som hun ikke måtte forlade. Desuden var hendes pas blevet inddraget.

Den kenyanske kvinde formåede tirsdag at flygte fra lejligheden og søge hjælp hos en forbipasserende buschauffør. Efterfølgende fandt politiet yderligere fire kvinder, alle filippinere, i lejligheden. Man undersøger nu, om de ligeledes er blevet holdt under slavelignende forhold.

Meshael Alayban, som er gift med en af det saudiske kongehus’ mange prinser, Abdulrahman bin Nasser bin Abdulaziz al Saud, sigtes formelt for menneskehandel.

»Lovene i vores land og i Californien tolerer ikke mennesker, der fratager eller overtræder andres frihedsrettigheder for at få udført tvangsarbejde eller tjenester,« siger den offentlige anklager i Orange County, Tony Rackauckas, ifølge Reuters.

Prinsessens advokat afviser anklagen og forventer, at sandheden vil komme for en dag, når sagen er efterforsket.

I mellemtiden sidder hans klient bag tremmer i arresten med en kaution på fem millioner dollars. Hvis hun bliver løsladt, skal hun være iført en GPS-sender for at forhindre, at hun flygter fra USA.

 

Dagens Gossip