Saxo Bank frygter valutaøretæve på 700 millioner kroner

Det kan komme til at gøre ondt på Saxo Bank, at den schweiziske centralbank i sidste uge fjernede kursloftet over schweizerfrancen. Banken meddeler, at den frygter er tab op imod 700 millioner kroner.

Trods det potentielle tab meddeler Saxo Banks finansdirektør Steen Blaafalk, at bankens forsvarsværker trods alt virkede fint.

- Vi kan konstatere, at vores finansielle forsvarsværker virkede fint under det mest voldsomme udsving i en valutakurs nogensinde, da schweizerfrancen steg over 34 procent på få minutter forrige torsdag.

- Det kan koste os nettotab på anslået op til cirka 0,7 milliarder kroner. Det beklager vi, men noterer os, at vi fortsat overholder kravene til vores kapitalberedskab, siger Steen Blaafalk i en pressemeddelelse.

Styrkelsen af alpevalutaen ramte en stribe af Saxo Banks kunder hårdt, så de nu ikke kan klare deres forpligtelser i Saxo Bank, som derfor noterer sig et ekstraordinært tab.

Banken er nu i gang med at forhandle afbetalingsløsninger med de ramte kunder.

- I takt med, at disse penge kommer ind kan tabet falde, men selv i det værst tænkelige tilfælde, at vi må tage det maksimale tab, overholder vi fortsat myndighedernes krav, som jo er skærpede til os som en bank i forhold til almindelige mæglere, siger Steen Blaafalk.

Rystelserne fra schweizerfrancen fik dog Saxo Bank til allerede torsdag at stramme adgangen til gearing af investeringer.

- Det gør vi både for at beskytte vores kunder, men også for at beskytte os selv.

- Vi lægger stor vægt på at optræde som en ansvarlig aktør, og Saxo Bank agter at gå foran i branchen med en ansvarlig tilgang til risikostyring og vil opfordre alle andre til at gøre det samme, siger Steen Blaafalk.

ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip