Saxo-Tinkoff får kamp til stregen

Han skal ikke til Tour de France. Til gengæld er Matti Breschel at finde i Vordingborg søndag for køre DM på landevej. Eller rettere for at vinde DM, og den dannebrogstrøje, som han vægter tungt.

- Ud over VM-trøjen er det den flotteste trøje, der findes i feltet. Det vil virkelig betyde meget at få den, DM er et stort mål for mig, siger Matti Breschel.

Saxo-Tinkoff-profilen ved, hvordan det føles at bære trøjen, der symboliserer, at man er landets bedste cykelrytter. Og han lægger ikke skjul på, at det er en følelse, han gerne vil prøve igen.

- At køre rundt i en dannebrogstrøje, selv om vi kører rundt på forskellige firmahold, giver én rigtig meget stolthed, og det er dejligt at vise flaget frem og repræsentere Danmark på den måde, siger Breschel, som er i god form efter et netop overstået Schweiz Rundt.

Og mulighederne er gode for Breschel i et år, hvor Saxo-Bank stiller op med ryttere som Breschel, Nicki Sørensen, Chris Anker Sørensen og Michael Mørkøv. Det bliver Saxo-Tinkoff mod alle de øvrige hold i Vordingborg.

Det erkender landstræner Lars Bonde, men han peger dog også på, at Bjarne Riis’ mandskab får kamp til målstregen.

- Det ville være mærkeligt, hvis Saxo Bank ikke var favoritter. Det skulle gerne være de bedste danske cykelryttere, der kørte på det hold, og med ryttere som Nicki Sørensen, Chris Anker Sørensen og Breschel er de favoritter. Men det betyder ikke, at de ikke kommer til at blive sat under pres af de øvrige hold, siger Bonde og fortsætter:

- Jeg tror, det bliver et ret taktisk løb, hvor der virkelig bliver kamp ikke kun mellem Saxo Bank og Team Cult, som der var sidste år, men mellem alle de danske hold. Ruten gør, at det er absolut realistisk for hold som Blue Water, Team Tre-For, Team Concordia Forsikring Riwal og Team Cult at byde Saxo Bank op til dans, siger Bonde.

Sidste år vandt Sebastian Lander fra Team Cult med holdkammeraterne Andre Steensen og Michael Valgren Andersen på de næste to pladser, hvilket var et godt eksempel på at DM plejer at være uforudsigeligt løb med et virvar af angreb.

Det ved Matti Breschel godt, og derfor er han heller ikke sikker på, at hans mandskab kommer til at dominere løbet fuldstændigt.

- Vi stiller som altid op for at vinde i DM, og vi håber naturligvis på, at vi kan få trøjen med hjem. Men der er altså mange om buddet, der er stærke danske hold, og de kan altså også træde i pedalerne herhjemme. Det skal vi ikke undervurdere, siger Breschel og fortsætter:

- Vi har et sindssygt stærkt hold, og i princippet kan alle på vores hold blive mester. Men DM har altid været et specielt løb, det er skide-svært at køre, og det skide-svært at lægge en plan, som vil holde i sidste ende, for man kan aldrig forudsige, hvad der sker. Man skal virkelig sørge for at være med fremme og læse løbet på dagen, siger Breschel, der føler sig i god form forud for løbet.

- Schweiz Rundt gik godt, synes jeg. Jeg fik et lille resultat med hjem, og så har jeg fået trænet godt igennem i denne uge og har fået ladet batterierne på igen, så jeg føler mig klar.

 

 

 

 

Dagens Gossip