Schleck-brødrene fortsætter på nyt storhold

Sidste år så det ud til at Team Radioshack ville falde sammen, og spekulationerne om Schleck-brødrenes opstod.

Begge nægtede de at lade sig skille. Så hellere stoppe karrieren, stod de fast. Men presset både inde og ude fra pegede på, at specielt Andy ville have gavn af at blive skilt fra sin bror.

Men de luxembourgske brødre får deres vilje. I næste sæson ser et nyt hold dagens lys, når Team Radioshack stopper og cykelproducenten Trek bygger et nyt hold ud af resterne fra Radioshack. Og ligesom det var tilfældet, da Team Leopard-Trek opstod, så ser Schleck-brødrene ud til at blive holdets stjerner.

Luxembourgske pressekilder fortæller til BT, at selvom der har været tvivl om Fränk Schleck, så ser det ud til, at Trek vil tage ham med over på det nye hold. Beslutningen er ikke endeligt truffet, men det lader til, at holdet har accepteret, at hvis man vil have Andy Schleck, så følger storebror med.

Holdets ledende sportsdirektør bliver Luca Guercilena, som lige nu indtager samme position for Team Radioshack. BT spurgte Guercilena om den karantæneramte Fränk Schleck er en del af Trek-planerne.

- Vi vil ikke blive specifikke omkring datoer og ryttere endnu, men jeg vil gerne sige, at vi vil fortsætte med de største ryttere, der er på holdet. Vores mål er at have store navne til næste års Tour de France, lød svaret.

Kim Andersen var sidste år ude i kulden, efter Johan Bruyneel skubbede ham i baggrunden. I år er han med til Tour de France igen for Team Radioshack, og med hans nære forhold til Schleck-brødrene, følger han med over på Trek som sportsdirektør.

- Jeg synes, det lyder til at være et enorm spændende projekt. Jeg synes, at Trek som hovedsponsor skal være i cykelsporten, og jeg tror, at det kan blive et langvarigt samarbejde. Jeg går stærkt ud fra, at jeg skal med på holdet, selvom vi ikke har lavet nogen aftale endnu. Jeg tror ikke, det bliver noget problem, siger Andersen.

Fränk Schleck afsoner lige nu karantæne for en positiv dopingprøve under sidste år Tour de France. Om to uger kan han konkurrere igen, men det er tvivlsomt, om han vender tilbage til Radioshack med det samme. Planen er, at han sammen med lillebror og Kim Andersen vil danne et tæt trekløver, som det var tilfældet i Tour de France 2011.

- Jeg vil selvfølgelig gerne have, at vi er sammen. Det vil vi gerne alle tre. Det vil jeg ikke skjule, indrømmer Kim Andersen.

Trek har længe været en del af Team Radioshack som cykelsponsor, og Kim Andersen har et godt forhold til cykelproducenten. Det nye hold vil adskille sig fra Leopard-Trek og Radioshack og skabe en ny profil med yngre ryttere fra andre lande, hvor Trek har stor appel, fortæller Kim Andersen. Holdet vil være en magtfaktor i cykelsporten.

- Vi vil gøre meget for, at det ikke bliver Radioshack eller Leopard. Det bliver et Trek-hold.

 

Dagens Gossip