Schleck: Det giver ikke nogen mening

Radioshack valgte torsdag at fyre Fränk Schleck blot 10 dage før hans karantæne udløber. Holdet oplyser, at de efter at have overvejet Schlecks situation ikke ønsker at genoptage samarbejdet.

- Jeg er meget overrasket og forvirret over det. Jeg kan ikke forstå, hvordan de er nået frem til den beslutning, men jeg må acceptere det, siger Fränk Schleck til det luxembourgske nyhedsmedie Luxemburger Wort.

Samme holdning har sportsdirektør Kim Andersen, som går i rette med ledelsens beslutning

- Jeg synes, det er dybt uforståeligt, at ledelsen er nået frem til den beslutning nu. Fränk har fortjent bedre. Vi er her midt i Tour de France, hvor Andy skal forsøge at levere et resultat, og så er det her ikke, hvad vi har brug, siger Kim Andersen til sporten.dk.

Fränk Schleck har været suspenderet af Radioshack, siden han sidste år blev testet positiv for et vanddrivende middel. Men holdet har ikke fyret ham før nu, hvor hans karantæne snart er ophævet og holdet igen ville skulle betale løn til ham, hvis de genoptog samarbejdet.

- Så kunne de lige så godt have fortalt mig det med det samme. Hvorfor vente elleve en halv måned med at fortælle mig, at de ikke længere har mig med i deres planer. Jeg finder det meget uheldigt, for at sige det mildt, siger Schleck videre til Luxemburger Wort.

- Det giver ikke nogen mening. Holdet har hele tiden var været bag mig og bakket mig op både før den positive test og bagefter. Så hvorfor beslutter de nu, at de ikke længere er med mig, spørger Schleck.

Det stof, som Schleck blev testet positiv for, var et ikke-præstationsfremmende middel, men er alligevel på dopinglisten, fordi det kan bruges til at skjule doping. Schleck fik en mild dom, og holdet godkendte hans forklaring om, at han ikke havde forsøgt at dope dig.

Schleck vil ikke opgive sin karriere. Han vil derimod begynde at kigge fremad mod den nye sæson.

- Jeg vil ikke give op, men i stedet allerede nu begynde at forberede mig på 2014. Jeg vil vise, hvad jeg er i stand til, siger han.

Ifølge BTs oplysninger arbejdes der i kulissen på, at Fränk og Andy Schleck skal med over på det nye Trek-hold, som opstår af resterne af Team Radioshack, der stopper efter denne sæson. Kim Andersen vil i den plan også komme med over på holdet.

Schleck kan ikke bekræfte noget endnu.

- Jeg kan ikke sige, hvilket hold jeg kommer til at køre for i 2014. Jeg ved det ikke endnu.

 

 

 

Dagens Gossip